Μπρούντζο από 700 μνήματα του δημοτικού κοιμητηρίου Αιγίου, που ξεπερνούν σε βάρος τους τρεις τόνους, είχαν αφαιρέσει δύο άνδρες ηλικίας 42 και 34 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της πόλης.

Ειδικότερα, ύστερα από τις διαδοχικές κλοπές μπρούντζου από το κοιμητήριο, το Τμήμα Ασφαλείας Αιγίου συγκρότησε ειδική ομάδα ώστε να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι δράστες.

Το πρωί του Σαββάτου, αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο κοιμητήριο και συνέλαβαν επ\’ αυτοφώρω τους δύο άνδρες να αφαιρούν μπρούντζινες χειρολαβές από μνήμα.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν οκτώ μπρούντζινες χειρολαβές μνημείων, καθώς και ένας φορητός πομποδέκτης, τον οποίο είχαν συγχρονίσει στη συχνότητα των αστυνομικών υπηρεσιών Αιγίου, ώστε να πληροφορούνται τις κινήσεις των αστυνομικών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά τη διάρκεια των ερευνών προέκυψε ότι οι συλληφθέντες είχαν διαπράξει από τις 19 Σεπτεμβρίου άλλες πέντε κλοπές μπρούντζου στο δημοτικό κοιμητήριο Αιγίου, και είχαν αφαιρέσει τις μπρούντζινες χειρολαβές από περίπου 700 μνήματα.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Αστυνομία, η συνολική ποσότητα του μπρούντζου που έχει αφαιρεθεί εκτιμάται πως ξεπερνά τους τρεις τόνους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου, ενώ διερευνάται η συμμετοχή τους σε άλλες παράνομες πράξεις.

in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook