Αν πάτε σε οποιαδήποτε συνηθισμένη παραλία, θα βρείτε άμμο, ήλιο και κύματα. Αυτά που δεν θα βρείτε είναι πέτρινα αυγά δράκων, παραλίες από κοχύλια, ή ακτές που λάμπουν στο σκοτάδι.

Δε χρειάζεται να ταξιδέψετε στα πιο εξωτικά και απομακρυσμένα μέρη του κόσμου για να δείτε αυτά τα θαύματα της φύσης, αφού μπορεί να υπάρχουν και δίπλα σας.

Από την Ισλανδία μέχρι την Αυστραλία, αυτές είναι 10 από τις πιο ασυνήθιστες παραλίες του κόσμου.

Γυάλινη Παραλία – Φορτ Μπράγκ, Καλιφόρνια

Αν σας αρέσει να μαζεύετε κοχύλια, μάλλον βρίσκεστε σε λάθος παραλία. Οι κάτοικοι του Φορτ Μπράγκ συνήθιζαν να πετάνε τα γυάλινα κυρίως σκουπίδια τους από τον γκρεμό σε αυτή τη παραλία πριν απαγορευτεί δια νόμου το 1967. Από τότε τα κύματα και η άμμος μετέτρεψαν τα κομματάκια γυαλιών σε στρογγυλά κομματάκια.

\"\"

Κρυμμένη παραλία – Μεξικό
Η συγκεκριμένη παραλία δεν βρίσκεται σε ακτή αλλά μέσα σε τρύπα. Είναι ένα σπάνιο φαινόμενο και λέγεται ότι είναι ότι απέμεινε από μία περιοχή για δοκιμές βόμβας από την Μεξικανική κυβέρνηση στις αρχές του 1900 ενώ προετοιμάζονταν για τον Α\’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

\"\"

 

Βραστή παραλία – Χερσόνησος Κορομάντελ, Νέα Ζηλανδία
Σε αυτή την ακτή μπορείς να φτιάξεις το δικό σου μίνι σπα σκάβοντας απλώς στην άμμο. Οι θαμμένες ιαματικές πηγές κάτω από την ακτή αναβλύζουν ζεστό νερό για κάθε επισκέπτη.
\"\"

Λίμνη Γιοκουλσαρόν – Ισλανδία

Τα ηλιακά εγκαύματα είναι το τελευταίο πράγμα που θα έπρεπε να σας ανησυχεί εδώ. Η λίμνη Γιοκουλσαρόν βρίσκεται στο εθνικό πάρκο Βατναγιοκούλ της Ισλανδίας, αντί για άμμο είναι καλυμμένη με κρύα ηφαιστειακή λάβα και το απόκοσμο σκηνικό πλαισιώνουν τεράστια κομμάτια πάγου που πλέουν στα νερά της. Αποτελεί το καλύτερο σημείο στον κόσμο για να δείτε το Βόρειο Σέλας το χειμώνα.

\"\"

Παραλία Κοχυλιών – Κόλπος του Καρχαρία, Αυστραλία

Στον αντίποδα της γυάλινης παραλίας, η παραλία των κοχυλιών αντί για άμμο είναι γεμάτη με ψιλά κοχυλάκια. Ο λόγος είναι γιατί το νερό της έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε αλάτι, προσελκύοντας αμέτρητα οστρακοειδή τα οποία στο τέλος της ζωής τους ξεβράζονται στην ακτή.

\"\"

Φωσφοριζέ Παραλία – Μαλδίβες
Δε χρειάζεται να κοιτάξετε τον ουρανό για να δείτε αστέρια, αφού μοιάζουν σαν να έπεσαν στην θάλασσα. Το εντυπωσιακό φαινόμενο προκαλείται από ένα είδος φυτοπλανγκτόν το οποίο φωσφορίζει στο σκοτάδι.

\"\"

 

Παραλία Κοεκόχε – Νέα Ζηλανδία
Οι τεράστιοι στρογγυλοί βράχοι που βρίσκονται διάσπαρτοι μέσα στη θάλασσα φέρουν σε σημεία ρωγμές, μοιάζοντας από μακριά με γιγάντια αυγά δράκων έτοιμα να ανοίξουν.

\"\"

Παραλία Μπόουλινγκ – Βάραθρο Σούνερ, Καλιφόρνια
Από μακριά μοιάζουν με αμέτρητες μπάλες μπόουλινγκ πεταμένες μέσα στο νερό, αλλά ουσιαστικά πρόκειται για γιγάντιους βράχους που έχουν λιώσει και στρογγυλέψει από τη δύναμη των κυμάτων.

\"\"

 

Παραλία Γκαλπιγιούρι – Λέινς, Ισπανία
Αυτό είναι η ωραιότερη παραλία που δεν είναι στην πραγματικότητα παραλία. Η Playa de Gulpiyuri είναι μια πλημμυρισμένη καταβόθρα που παίρνει νερό από μια σειρά από υπόγειες σήραγγες με αλμυρό νερό που προέρχεται από το Βισκαϊκό Κόλπο. Λόγω της σπανιότητάς του, είναι μέρος των Προστατευόμενων Φυσικών Περιοχών του περιφερειακού δικτύου της Ισπανίας.
\"\" 

Παραλία Μπεναγίλ – Αλγκάβρε, Πορτογαλία

Ποιος χρειάζεται ομπρέλα, όταν μπορείτε να έχδετε άφθονη σκιά μέσα σε αυτά τα καταπληκτικά σπήλαια; Αυτή η ειδυλλιακή παραλία στο Αλγκάβρε στην Πορτογαλία, είναι κοντά σε πολλές θαλάσσιες σπηλιές με θέα που σας εξασφαλίζει επαγγελματικές φωτογραφίες.

\"\" 

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook