Πολλά ερωτηματικά για τη διαφάνεια της διαδικασίας που ακολουθήθηκε από το ΠΥΣΠΕ Ρεθύμνου στη συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, έχουν γεννηθεί και μένουν προς το παρόν αναπάντητα σύμφωνα με ανακοίνωση του συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου.

Όλα άρχισαν από μια καταγγελία αιρετού ΠΥΣΠΕ. Το θέμα εξέτασε ο σύλλογος ο οποίος σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι τίθεται θέμα διαφάνειας στη διαδικασία και ζητά την παρέμβαση της ΔΟΕ.

Δείτε την ανακοίνωση του συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου:

\”Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνου, μετά την καταγγελία του αιρετού ΠΥΣΠΕ Ρεθύμνου Γιώργου Τρούλη και των αντίστοιχων ενστάσεων των συναδέλφων μας, διερεύνησε το ζήτημα σχετικά με την απόφαση του υπηρεσιακού συμβουλίου για τις τοποθετήσεις λειτουργικά υπεράριθμων – συμπλήρωσης υποχρεωτικού ωραρίου εκπαιδευτικών ειδικοτήτων.

Από την ενημέρωσή μας προκύπτουν σοβαρά ερωτηματικά για τη διαφάνεια της διαδικασίας της τοποθέτησης-συμπλήρωσης ωραρίου των συναδέλφων μας. Η κείμενη νομοθεσία (Άρθρο 14, παρ. 7 και 9 του Π.Δ. 50/96 όπως συμπληρώθηκε με το Π.Δ. 100/97) ορίζει πως πρέπει να γίνουν αιτήσεις των συναδέλφων για την επιλογή των σχολείων.

Ουδέποτε βγήκε ανακοίνωση από την υπηρεσία για να δηλώσουν οι συνάδελφοι σχολεία αλλά και ουδέποτε τους δόθηκαν τα κενά (σε ώρες) που υπάρχουν. Παρ’ όλα αυτά όμως η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων έκανε αίτηση προς το ΠΥΣΠΕ.

Το ΠΥΣΠΕ Ρεθύμνου τοποθέτησε τους συναδέλφους στη διαδικασία συμπλήρωσης ωραρίου, κατά πλειοψηφία (4 από τα 5 μέλη), δίχως να λάβει υπόψη τις αιτήσεις που είχαν κατατεθεί και δίχως μοριοδότηση των συναδέλφων, ισχυριζόμενο πως ακολουθεί κάποια σχετική εγκύκλιο.

Σε κάθε περίπτωση όμως μία εγκύκλιος δεν μπορεί να αναιρέσει το Π.Δ., που ορίζει ξεκάθαρα την διαδικασία συμπλήρωσης ωραρίου των ειδικοτήτων. Το υπουργείο καταργεί δικαιώματα των συναδέλφων με απλές εγκυκλίους αγνοώντας τους νόμους. Δεν μπορούμε να το ανεχτούμε.

Από αυτήν την παράτυπη διαδικασία προέκυψαν ενστάσεις μεγάλου μέρους των ενδιαφερόμενων συναδέλφων. Το ΠΥΣΠΕ δεν δικαιούται να καταπατάει τα δικαιώματα των συναδέλφων με κανένα πρόσχημα, ούτε και με αυτό της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων.

Ως ΔΣ του Συλλόγου μας υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των συναδέλφων μας και την διαφάνεια των διαδικασιών και καταγγέλλουμε οποιεσδήποτε αδιαφανείς πρακτικές της διοίκησης.

Ζητάμε:

Α) Να επαναληφθεί η τοποθέτηση – συμπλήρωση ωραρίου των συναδέλφων ειδικοτήτων με την δυνατότητα επιλογής σε μία ανοιχτή διαδικασία, υπερβαίνοντας τη δυσκαμψία του νόμου και διατηρώντας το πνεύμα του Π.Δ., και να καθιερωθεί η διαδικασία αυτή στο ΠΥΣΠΕ Ρεθύμνου (όπως γίνεται και σε άλλα ΠΥΣΠΕ της χώρας).

Β) Την παρέμβαση του ΔΣ της ΔΟΕ.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook