Παρεμβάση της πρώην Προέδρου του ΔΟΚΟΙΠΠ Χρύσας Χαριτάκη σε ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, σχετικά με τα κριτήρια επιλογής παιδιών στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, κατήγγειλε ο νυν πρόεδρος του Οργανισμού Μιχάλης Βλαχάκης.

Όπως καταγγέλει ο κ. Βλαχάκης,  υπήρξαν χειρόγραφες παρεμβάσεις από την τότε πρόεδρο του ΔΟΚΟΙΠΠ κα. Χαριτάκη με αποτέλεσμα η απόφαση να περάσει στη diavgeia.gr αλλαγμένη.

Για παράδειγμα στο σημείο που αναφέρει η απόφαση ότι \”Για το θέμα 2,8,9 που αφορούν αιτήσεις ανέργων μητέρων, αποτελούν ξεχωριστή κατηγορία που θα μοριοδοτηθεί σύμφωνα με την εγκεκριμένη μοριοδότηση και θα ικανοποιηθούν εφόσον υπάρξουν κενές θέσεις εως το τέλος Δεκεμβρίου. Το τελευταίο κομμάτι (και θα ικανοποιηθούν εφόσον υπάρξουν κενές θέσεις εως το τέλος Δεκεμβρίου.) έχει διαγραφεί από την κα. Χαριτάκη.

Όπως δήλωσε ο κ. Βλαχάκης στο Flashnews.gr: \”Με αφορμή σχετική ερώτηση του κ. Σεραφείμ Ρίζου, διαπιστώσαμε ότι υπάρχει διαφορετική κατηγοριοποίηση στη λογική των ανέργων μητέρων σε σχέση με τις εργαζόμενες. Αυτό όμως, δεν προκύπτει πουθενά από τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας. Ήταν μια απόφαση του Δ.Σ. του ΔΟΚΟΙΠΠ ομόφωνη, η οποία όμως δε στηρίζεται σε κανένα άρθρο του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας. Υπήρχε απλώς μια επιλογή στο άρθρο 8 παράγραφος 3 στην οποία ορίζεται ότι μπορεί να μπουν με προτεραιότητα τα παιδιά  των εργαζομένων μητέρων και κάποια άλλων περιπτώσεων που αποφασίζονται με κοινωνικά κριτήρια όπως είναι οι μονογονεϊκές, πολύτεκνες οικογένειες κτλ. Δεν υπάρχει πουθενά ο όρος άνεργη μητέρα. Κακώς λοιπόν ετέθη το θέμα έτσι όπως ετέθη  από την τότε πρόεδρο στην εισήγησή της. Από εκεί και πέρα εξετάζοντας περισσότερο το θέμα και βλέποντας τον φάκελό διαπίστωσα ότι έχουν γίνει καθαρές παρεμβάσεις από την κα. Χαριτάκη, σε πολλά άλλα σημεία της ομόφωνης απόφαση η οποία εστάλη στη diavgeia με τις χειρόγραφες αυτές αλλαγές. Αυτό είναι απαράδεκτο, πρέπει αν λειτουργούμε με διαφάνεια. Κατέθεσα το έγγραφο στο προεδρείο του Δ.Σ. και έχω ζητήσει να υπάρξει ενημέρωση από την πρώην πρόεδρο.\”

Επικοινωνήσαμε με την κα Χαριτάκη προκειμένου να απαντήσει σχετικά με το θέμα και όπως τόνισε θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook