Πρώτη παράσταση είναι το έργο «Μανόν» του Αβά Πρεβό, σύμφωνα με τη χορογραφία του Kenneth MacMillan που θα μεταδοθεί την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 21:15 στο Σπίτι Πολιτισμού.

Οι μοναδικές παραστάσεις που μεταδίδονται στο πλαίσιο του προγράμματος "Royal Opera House live cinema" έχουν γνωρίσει τεράστια επιτυχία, αποκτώντας φανατικό κοινό τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το ευρείας κλίμακας ρεπερτόριο του Royal Ballet του Λονδίνου περιλαμβάνει μεγάλα κλασικά μπαλέτα, έργα κληρονομιά του Frederick Ashton και του Kenneth MacMillan, καθώς και νέες παραγωγές από τους διασημότερους σύγχρονους χορογράφους.

Τη σεζόν 2014-2015 το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τέσσερις ακόμα εξαιρετικές παραγωγές, σε απευθείας μετάδοση από το Covent Garden Theater του Λονδίνου, που εξασφάλισε για μία ακόμη σεζόν ο όμιλος ANTENNA, φέρνοντας το ελληνικό, το κυπριακό κοινό και το κοινό της Σερβίας πιο κοντά στα παγκόσμια πολιτιστικά δρώμενα.

Οι παραστάσεις θα μεταδοθούν σε 14 πόλεις της Ελλάδος, της Κύπρου και της Σερβίας από επιλεγμένους πολιτιστικούς χώρους και θέατρα, συμπεριλαμβανομένων των Μεγάρων Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Η προπώληση εισιτηρίων έχει ξεκινήσει
Γενική είσοδος 15ε. Μαθητές, φοιτητές και άνεργοι: 10ευρώ.

MANON
KENNETH MACMILLAN
ΠΕΜΠΤΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014
H Μανόν Λεσκό είναι μια ωραία νεαρή γυναίκα που γίνεται βορά της ηθικής διαφθοράς στο Παρίσι του 18ου αιώνα. Ο Kenneth MacMillan ζωντανεύει υπέροχα την ιστορία της Μανόν, που αναπαράγει τη βαρβαρότητα και την παρακμή, όπως περιγράφεται στο πασίγνωστο μυθιστόρημα του Αβά Πρεβό, και τον αδύναμο χαρακτήρα της ίδιας της Μανόν –διχασμένης ανάμεσα στον έρωτά της για τον ποιητή Ντε Γκριέ και τον πόθο της για πλούτη και προσοχή. Οι περίπλοκοι χαρακτήρες περιλαμβάνουν τον σκληρόκαρδο Μεσιέ Ζε Εμ, τον πομπώδη Δεσμοφύλακα, τον Λεσκό, απατεώνα αδελφό της Μανόν, και την κοκέτα Ερωμένη του, αλλά η ψυχή του μπαλέτου είναι τα ντουέτα που δημιούργησε ο MacMillan για τη Μανόν καi τον Ντε Γκριέ, τα οποία είναι ανάμεσα στα πιο έντονα, συναισθηματικά και ερωτικά φορτισμένα κομμάτια που χορογραφήθηκαν ποτέ.