Η εικόνα του Δημοτικού Σταδίου Περιβολίων με τον αγωνιστικό χώρο να γεμίζει από τερματοφύλακες διαφόρων ηλικιών αλλά νεαρών κατά βάση, σίγουρα ήταν κάτι που προκαλούσε ευχάριστα συναισθήματα και σε όσους την παρακολούθησαν αλλά και στους υπέυθυνους του «2ου camp τερματοφυλάκων».

Το καμπ ξεκίνησε και επίσημα την Τετάρτη (1/6) το βράδυ λίγο μετά την λήξη του ημιτελικού του Κυπέλλου Ερασιτεχνών ανάμεσα σε Αστέρα Μαγούλας και Ιεράπετρα, οπότε χρειάστηκε και το φως των προβολέων για το πρακτικό κομμάτι της πρώτης ημέρας.
Οι συμμετέχοντες μετά το θεωρητικό σκέλος και την ενημέρωση στις εγκαταστάσεις του Calcetto F.C. από τον προπονητή τερματοφυλάκων του Ατρομήτου Αθ., Παναγιώτη Μαλιαρίτση, πέρασαν στο πρακτικό με πολλές και διάφορες ασκήσεις που έχουν σχέση με την θέση του τερματοφύλακα.
Σε πέντε γκρουπ χωρίστηκαν οι τερματοφύλακες ανάλογα την ηλικία τους και από ένα γκρουπ ανέλαβαν οι Παναγιώτης Μαλιαρίτσης, Στέργιος Τυπάδης, Αντώνης Συροκάκης, Γιώργος Τσομπάνογλου και ο διοργανωτής Γιώργος Μουντάκης.
Αυτός σπου επέβλεπε τα γκρουπ ήταν ο Χρήστος Παπαδογιάννης, με την έκπληξη για την παρουσία του να γίνεται τις τελευταίες ημέρες, που είναι παλαίμαχος τερματοφύλακας του ΑΟΧ, αλλά και πρώην προπονητής τερματοφυλάκων στους «μπλε» και στον Πλατανιά.
Αναμφισβήτητα τα βλέμματα τράβηκε με την παρουσία του ο Κώστας Περιστερίδης, όχι μόνο λόγω του ύψους του αλλά και για το γεγονός ότι είναι ένας τερματοφύλακας που διαφημίζει τα Χανιά, την Κρήτη και γενικότερα την Ελλάδα με την παρουσία του στα γήπεδα της Ολλανδίας. Ο νεαρός γκολκίπερ, πρόσφατα διεθνής με την Εθνική Ελπίδων, είχε 12 συμμετοχές φέτος στην Jupiler League με την Αλμίρε Σίτι, που υποβιβάστηκε όμως. Ξεκίνησε από την Ιωνία και το ταλέντο του ξεχώρισαν σε κάμπ του Άγιαξ στην Αθήνα υπέυθυνοι του «Αίαντα», που εισηγήθηκαν άμεσα την μετακίνησή του στο Άμστερνταμ.
Αφού πέρασε το μεγάλο «σχολείο» του Άγιαξ και κάνοντας προπονήσεις και με την πρώτη ομάδα επί εποχής Φαν Μπάστεν, τα τελευταία δύο χρόνια αγωνίστηκε στην Β΄Ολλανδίας σε Φόλενταμ και Αλμίρε. Όπως μας αποκάλυψε εξετάζει ήδη αρκετές προτάσεις και από ομάδες Α’ Ολλανδίας αλλά και ιταλικές ομάδες.
Ξεχωριστό χρώμα στο καμπ έδωσε βέβαια και η παρουσία των δύο κοριτσιών που υπερασπίζονται την εστία της γυναικείας ομάδας του ΑΟΧ, της Ελένης Γιακουμάκη και της Στεφανίας Κυβρικοσαίου.
Το «2ο camp τερματοφυλάκων» συνεχίζεται ακόμα δύο ημέρες, Πέμπτη (2/6) και Παρασκευή (3/6) όπου και θα υπάρξει η λήξη με διάφορα χάπενινγκ.
Στον καμπ που διοργανώνουν ο Γιώργος Μουντάκης και το Calcetto F.C., συμπαραστάτες είναι ο Δήμος Χανίων και η ΕΠΣΧ, με τον πρόεδρο της να έχει σύντομη ομιλία με τους συμμετέχοντες πριν την έναρξη.
Τα έσοδα θα πάνε στην ΕΛΕΠΑΠ Χανίων και χορηγός επικοινωνίας είναι το FlashNews.gr.

 

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook