Άλλα υποστήριζε προεκλογικά και άλλα ακολούθησε τελικά η παράταξη Λαμπρινού, κατά την πρώτη συνεδρίαση του νέου ΔΣ της ΠΕΔ για τη συγκρότηση των οργάνων της 5μελους εκτελεστικής επιτροπής.

Πιο συγκεκριμένα και όπως αναφέρει σε ανακοίνωση ο συνδυασμός \”Αγωνιστική Συνεργασία Δήμων Κρήτης\”, ενώ η παράταξη Μαλανδράκη ψήφισε οι τρεις πρώτες θέσεις της Επιτροπής να καλυφθούν από την παράταξη της πλειοψηφίας, δηλαδή του κ.Λαμπρινού, όταν ήρθε η ώρα της ψηφοφορίας για τα δύο μέλη της Επιτροπής, καταψηφίστηκαν τα δύο πρόσωπα που υπέδειξε η παράταξη Μαλανδράκη, με αποτέλεσμα το προεδρείο να αποτελείται από συμβούλους μόνο της πλειοψηφίας.

Στην ανακοίνωση συγκεκριμένα, η παράταξη Μαλανδράκη κατηγορεί την παράταξη Λαμπρινού ότι δεν τήρησε τις προεκλογικές δεσμεύσεις περί συγκρητισμού καθώς:

\”Στην πρώτη συνεδρίαση του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Κρήτης για την συγκρότηση των οργάνων της 5μελούς Εκτελεστικής Επιτροπής (Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος , Γενικός Γραμματέας και 2 Μέλη) ο συνδυασμός μας πρότεινε τη συγκρότηση του πενταμελούς προεδρείου με την αναλογική εκπροσώπηση και συγκεκριμένα τις τρεις θέσεις του προεδρείου για την πλειοψηφία και δύο για το συνδυασμό μας, σύμφωνα και με τα αποτελέσματα των Εκλογών και την αναλογική μας εκπροσώπηση στο όργανο.

Η πρότασή μας δυστυχώς δεν έγινε αποδεκτή από την παράταξη της πλειοψηφίας, παρότι άλλα προεκλογικά υποστήριζαν τα μέλη της. Κατά την ψηφοφορία που ακολούθησε υπερψηφίσαμε τον Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο και Γενικό Γραμματέα που υπέδειξαν, στα πλαίσια της έμπρακτης αποδοχής από την πλευρά μας του αποτελέσματος της εκλογικής διαδικασίας που είχε προηγηθεί, ενώ για τις δύο θέσεις των μελών προτείναμε δύο υποψήφιους από την παράταξή μας, οι οποίοι όμως καταψηφίστηκαν, με αποτέλεσμα το προεδρείο να αποτελείται από συμβούλους μόνο της πλειοψηφίας!!

Έτσι διαψεύδονται και τα οποία δημοσιεύματα περί συμμετοχής και του μοναδικού Συμβούλου της Αριστερής Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας Δήμων στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΕΔ.

Σίγουρα η παραπάνω απόφαση της πλειοψηφίας, δεν αποτελεί το καλύτερο δείγμα γραφής για την ερχόμενη πενταετία αλλά η παράταξή μας θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει τις θέσεις της, πάνω στις προτεραιότητες και αρχές που έχουμε υποβάλλει, για την λειτουργική αυτοτέλεια των Δήμων, αλλά και την λήψη πρωτοβουλιών για όλο το Νησί\” .

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook