Στα πλαίσια του φεστιβάλ «Maydays-delayed-2011» ο σύλλογος ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων θα συμμετάσχει στην συζήτηση με τίτλο «H οργάνωση του κόσμου της εργασίας και της ανεργίας, το αντικαταθλιπτικό της εποχής μας!» την Παρασκευή 3/6 στις 19:30 που αποτελεί την κεντρική εκδήλωση της πρώτης ημέρας με την παρουσία σημαντικών ομιλητών από την Κρήτη και την Ελλάδα.

Θα τοποθετηθούν οι Κώστας Βαμβακάς (Πρόεδρος Α ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής), Κώστας Μπατσαλιάς (ψυχίατρος), Ανδρέας Ξανθός (μέλος ΓΣ ΟΕΝΓΕ, μέλος συντονιστικού πρωτοβάθμιων σωματείων Ρεθύμνου) και θα συντονίζει ο Δημήτρης Γουρνιανάκης (εργαζόμενος στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, αντιπρόεδρος ΔΣ του Συλλόγου Ανέργων και επισφαλώς εργαζόμενων).

Με τα επίπεδα ανεργίας να φτάνουν το 15% και οι άνεργοι στο Ηράκλειο τους 30.000. Την ανασφάλεια να είναι κανόνας στις εργασιακές σχέσεις. Την κατάθλιψη να γίνεται όλο και πιο διαδεδομένη στην νεολαία και τις αυτοκτονίες για οικονομικούς λόγους να είναι δεκάδες σε ολόκληρη την Κρήτη, είναι ξεκάθαρο ότι το μέλλον αυτό δεν μας χωρά. Θέλουμε να συμβάλλουμε στη συζήτηση γύρω από την οργάνωση του κόσμου της επισφάλειας και της ανεργίας, να εξηγήσουμε το φαινόμενο της ραγδαίας αύξησης των αυτοκτονιών στο νησί, να αναδείξουμε εναλλακτικά παραδείγματα οργάνωσης των από τα κάτω στην περίοδο της κρίσης και του μνημονίου.

Καλούμε όλους τους Ηρακλειώτες, αλλά κυρίως τους ανέργους και τους επισφαλώς εργαζομένους να συμμετάσχουν στην συζήτηση, να προβληματιστούν και να προτείνουν λύσεις και ιδέες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook