\”Καταφέραμε να αναστρέψουμε πλήρως την εικόνα της χώρας μας\” τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας \”και το σημαντικό συμπέρασμα απ\’ αυτήν την περίοδο μέχρι τώρα, είναι ότι μπορούμε κι όταν βάζουμε στόχους τους πιάνουμε\”. Ο Γ. Παπανδρέου ανακοινώνει αυτήν την ώρα στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει η κυβέρνηση για τη διαφάνεια και την αλλαγή των όρων λειτουργίας του πολιτικού συστήματος.

\”Κάνουμε και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, για να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθούν ευθύνες εκεί που και σε αυτούς που ανήκουν\” τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και αναφερόμενος ειδικότερα στην υπόθεση Siemens ανέθεσε σε τέσσερες υπουργούς να κινήσουν τις δέουσες διαδικασίες κατά της γερμανικής εταιρίας.

Ήδη, όπως ανέφερε, με δική του εντολή ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης έστειλε επιστολή στη Siemens, με την οποία γνωστοποιείται ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει το θέμα η ελληνική κυβέρνηση. Αυτό έγινε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας στην Εξεταστική Επιτροπή, μέσω της οποίας, όπως τόνισε, στοιχειοθετήθηκε η ευθύνη της γερμανικής εταιρίας.

Ανέθεσε σε τέσσερες υπουργούς να προχωρήσουν την υπόθεση της Siemens, ως εξής:

*Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης θα κινήσει τις νόμιμες διαδικασίες επιβολής προστίμων, για θέματα παραβίασης των αρχών διαφάνειας.

*Ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης θα ζητήσει έρευνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για θέματα παραβίασης του υγιούς ανταγωνισμού.

*Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα διερευνήσει τη δυνατότητα, μέσω του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, έγερσης αγωγής αποζημιώσεως για ηθική βλάβη του Ελληνικού Δημοσίου. Επίσης, το υπουργείο Οικονομικών, ως μέτοχος, μαζί με τους αρμόδιους για εποπτεία υπουργούς, να επιβλέπουν, ως μέτοχοι εταιρειών που ζημιώθηκαν, την έγερση και την πορεία αγωγών για αποκατάσταση της ζημίας που υπέστησαν από την παράνομη δραστηριότητα της SIEMENS.

*Τον συντονισμό του όλου εγχειρήματος θα αναλάβει ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί σήμερα στο Νταβός, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook