Ο πολιτικός σχεδιασμός που θα οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στον στόχο της εκλογικής νίκης, η πολιτική συμμαχιών, η εκλογική ετοιμότητα, οι γεωπολιτικές εξελίξεις και η δεύτερη φάση ανασυγκρότησης του κόμματος, με νέες δομές και κατευθύνσεις, θα βρεθούν στο επίκεντρο της διήμερης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, το Σαββατοκύριακο.

Οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής θα ανοίξουν το Σάββατο στις 11 π.μ. με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα. Το Σάββατο η συνεδρίαση θα λήξει στις 9 το βράδυ και οι εργασίες θα επαναληφθούν την Κυριακή από τις 10.30 έως τις 7 το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πολιτική Γραμματεία, στην εισήγησή της στην ΚΕ, εκτιμά ότι σημειώθηκαν δύο κομβικής σημασίας πολιτικά γεγονότα:: Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές και το προγραμματικό πλαίσιο που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ.

Όπως επισημαίνουν κορυφαία στελέχη, τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να ενισχύσει την πρωτοκαθεδρία και να την μετατρέψει σε πολιτική κυριαρχία, ώστε να επιτύχει τον στόχο της αυτοδυναμίας στις εκλογές, όποτε και αν γίνουν.

Η Κεντρική Επιτροπή αναμένεται να θέσει όλες τις κομματικές δυνάμεις σε εκλογική ετοιμότητα, ενώ στο σχέδιο απόφασης προβλέπεται σειρά περιοδειών σε όλη την χώρα, με την συμμετοχή και του Αλέξη Τσίπρα.

Ιδιαίτερη συζήτηση αναμένεται να γίνει για την πολιτική συμμαχιών -ένα κορυφαίο θέμα για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην εισήγηση της ΠΓ προς την ΚΕ αναμένεται να γίνει εκτενής αναφορά στο θέμα αυτό και να υπάρξει νέα πρόσκληση προς ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οικολόγους και άλλες δυνάμεις για συστράτευση με στόχο την πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα.

Πρόσκληση θα υπάρξει και προς στελέχη και μέλη του ΠΑΣΟΚ που έχουν αποχωρήσει από το κόμμα τους και θέλουν να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να προταθεί στην ΚΕ να εγκρίνει την δημιουργία μίας «λίστας στήριξης» του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία θα μπορούν να ενταχθούν όσοι θέλουν να υποστηρίξουν τις προγραμματικές ή πολιτικές θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χωρίς όμως να εντάσσονται οργανικά και να γίνουν μέλη.

Η ιδέα αυτή, αποσκοπεί στο να καταστήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ελκυστικό σε ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας που έχει αδρανοποιηθεί ή έχει απογοητευθεί από τα κόμματα, ώστε να επανεξετάσει την στάση του και να ενεργοποιηθεί πολιτικά.

Ένα μεγάλο κεφάλαιο που ανοίγεται για τον ΣΥΡΙΖΑ με την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής είναι οι 13 Περιφερειακές Συνδιασκέψεις που αναμένεται να αποφασίσει η ΚΕ μετά από πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας. Οι Περιφερειακές Συνδιασκέψεις, σχεδιάζεται να είναι ανοιχτές στην κοινωνία.

in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook