Δύο συνελεύσεις της Ένωσης Συλλόγων Γονέων μαθητών Ηρακλείου θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Η πρώτη συνέλευση αφορά στους γονείς του κεντρικού διαμερίσματος Ηρακλείου και θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 20 Οκτώβρη στις 6.00 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων των 53ου - 54ου Δημοτικών σχολείων (παλιά Ακαδημία).

Η δεύτερη συνέλευση αγορά στους γονείς του ανατολικού διαμερίσματος Ηρακλείου και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Οκτώβρη στις 6.00 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του 14ου Δημοτικού σχολείου (Σπανάκη 5).

Σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης αναφέρονται τα εξής:

"Η Ένωση Συλλόγων Γονέων είναι η κοινή δύναμη όλων των γονιών του Δήμου Ηρακλείου. Είναι η σύμπραξη όλων των συλλόγων γονέων για να έχουμε μεγαλύτερη δύναμη.
Όσοι πιο πολλοί συμμετέχουμε τόσο το καλύτερο για τη μόρφωση των παιδιών μας.

Ελάτε στις τοπικές συνελεύσεις που οργανώνει η Ένωση ανα δημοτικό διαμέρισμα για να συζητήσουμε για όλα όσα αφορούν τη παιδεία! Για τα σχολεία της περιοχής μας, για τα ζητήματα των εκπαιδευτικών, την μόρφωση και την υγεία των μαθητών, την άθλησή τους, τις πολιτιστικές δραστηριότητες τους, το μέλλον τους.

Να ανταλλάξουμε απόψεις για το ρόλο των συλλόγων γονέων , την κοινή δράση με τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τα σωματεία και τις λαϊκές επιτροπές.

Σήμερα που το όνειρο των παιδιών μας για μόρφωση σε ένα δημόσιο και δωρεάν σχολείο απομακρύνεται όλο και περισσότερο, πρέπει να το φέρουμε στο προσκήνιο του αγώνα μας.
Σήμερα που το κράτος δαπανά όλο και λιγότερα για τα σχολεία με αποτέλεσμα τα προβλήματα να ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια… 

Σήμερα που υπάρχουν μαθητές που λιποθυμούν από ασιτία…
Οι γονείς έχουμε υποχρέωση απέναντι τους, να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.

Να κάνουμε τους συλλόγους και την Ένωση, φορείς διεκδίκησης του δημόσιου και δωρεάν σχολείου για όλα τα παιδιά χωρίς διακρίσεις! 

Διεκδικητές ενός καλύτερου μέλλοντος για τα παιδιά μας!"