Με εξάμηνη αθροιστικά προσωρινή παύση από την άσκηση του οδοντιατρικού επαγγέλματος τιμωρήθηκε τελικά από το δικαστήριο η οδοντίατρος Χριστίνα Ιακωβίδου.

Αφορμή γι\’ αυτό στάθηκαν τρία δημοσιεύματα που όπως απεφάνθη το δικαστήριο αποτελούσαν επιδεικτική και απαγορευμένη διαφήμιση της ίδιας και του ιατρείου της στο Κολωνάκι.

Όλα αυτά συνέβησαν πριν από 14 χρόνια και συγκεκριμένα το διάστημα Ιουνίου – Οκτωβρίου 2000, και προκάλεσαν τις αλλεπάλληλες αντιδράσεις του Οδοντιατρικού Συλλόγου.

Έτσι το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο Οδοντιάτρων της επέβαλε το 2001 τρεις πειθαρχικές ποινές προσωρινής παύσης, αρχικά 1 μηνός και σταδιακά αυξανόμενης ποινής 2 και τελικά 3 μηνών, λόγω υποτροπής, αφού τα διαφημιστικά δημοσιεύματα συνεχίστηκαν.

Φυσικά, η Χριστίνα Ιακωβίδου δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια αλλά προσέβαλε τις πειθαρχικές ποινές στα διοικητικά δικαστήρια ώστε να ακυρώσει τις ποινές της θέτοντας και σοβαρά νομικά ζητήματα που αφορούν την ελευθερία έκφρασης, την ελεύθερη κυκλοφορία υπηρεσιών στην ΕΕ, κλπ, χωρίς, όμως, να πείσει τη δικαιοσύνη.

Ακριβώς 14 χρόνια μετά τα δημοσιεύματα, σύμφωνα με το Έθνος, η πειθαρχική ποινή έγινε αμετάκλητη, με την απόρριψη της προσφυγής της και από το ΣτΕ.

gossip-tv.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook