Ερώτηση για την διαφαινόμενη απουσία των ναυαγοσωστών από τις παραλίες του νομού Ηρακλείου, κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλης Στρατάκης προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, σε αδιέξοδο έχουν έρθει αρκετοί δήμοι του νομού Ηρακλείου, όσον αφορά την εκμίσθωση παραλιών προς εκμετάλλευση σε ιδιώτες, αλλά και την πρόσληψη σε αυτές ναυαγοσωστών.

Και αυτό γιατί, η ΚΕΔ έχει ενεργοποιήσει τη διάταξη μιας υπουργικής απόφασης του 2009, βάσει της οποίας σε όσες παραλίες υπάρχουν καταπατήσεις, αυθαίρετες παρεμβάσεις, δρόμοι, μονοπάτια ή άλλου είδους κατασκευές και εγκαταστάσεις, δεν μπορεί ο οικείος Δήμος να τις εκμισθώσει προς εκμετάλλευση σε ιδιώτες.

Ο κ.Στρατάκης τονίζει ότι το γεγονός αυτό, έχει σαν αποτέλεσμα, όχι μόνο την απώλεια εσόδων για τους Δήμους, καθώς δεν θα μπορούν να εκμισθώνουν τις παραλίες τους, αλλά και την απουσία ναυαγοσωστών, που είναι άκρως απαραίτητοι για την ασφάλεια των λουόμενων.

Επίσης, η μη εκμίσθωση των παραλιών οδηγεί σε εγκατάλειψή τους με ό,τι κι αν αυτό συνεπάγεται για την τουριστική εικόνα του νομού Ηρακλείου, αφού οι παραλίες δεν θα διαθέτουν τις βασικές υποδομές (ομπρέλες, αποδυτήρια κλπ)
Έτσι, η εξέλιξη αυτή δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στους ναυαγοσώστες αλλά και στους Δημάρχους του νομού.

Γι\’ αυτό ο κ.Στρατάκης καταλήγει ερωτώντας τους κ.Υπουργούς αν προτίθενται να δώσουν λύση στο πρόβλημα που δημιουργείται με την εκμίσθωση των παραλιών από τους Δήμους αλλά και την απασχόληση σε αυτές των απαραίτητων ναυαγοσωστών, με γνώμονα πάντα την τήρηση της νομιμότητας, όσον αφορά την αυθαίρετη δόμηση και την καταπάτηση της δημόσιας περιουσίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook