Στο λιμάνι της Ρόδου έχουν προγραμματίσει να «δέσουν» για το δεύτερο δεκαήμερο του Νοεμβρίου αρκετά κρουαζιερόπλοια τα οποία μάλιστα είχαν ως προορισμό άλλα λιμάνια σε άλλες χώρες, αλλά λόγω των γεγονότων που διαδραματίζονται στην ευρύτερη περιοχή μας, για λόγους ασφαλείας επέλεξαν τελικά τη Ρόδο.

Οι μεγάλες εταιρίες κρουαζιέρας, σε συνεργασία με τα μεγάλα τουριστικά γραφεία, είχαν ζητήσει εδώ και μέρες να λειτουργήσουν οι αρχαιολογικοί χώροι της Λίνδου και του Καστέλο αντίστοιχα, προκειμένου να μπορέσουν οι εκατοντάδες τουρίστες να τους επισκεφθούν.

Οι τουρίστες, έχουν πληρώσει κι έχουν κλείσει ήδη τα εισιτήριά τους για την μία και μοναδική μέρα που θα βρίσκονται στη Ρόδο για να επισκεφθούν τους αρχαιολογικούς μας χώρους. Σημειώνεται ότι η 17η Νοεμβρίου, ημέρα Δευτέρα, είναι αργία για τους υπαλλήλους των μουσείων, με αποτέλεσμα να υπάρχει σχετικό πρόβλημα.

Τα γνωστά γρανάζια της γραφειοκρατίας

Οι εκπρόσωποι των εταιριών, πρότειναν μάλιστα αφού υπάρχει τέτοιο πρόβλημα κι αφού το Υπουργείο Πολιτισμού δεν μπορεί να καλύψει το κόστος που προκύπτει για να εργαστούν οι υπάλληλοι τις συγκεκριμένες μέρες, να δοθεί η δυνατότητα στους ίδιους να καλύψουν τα έξοδα που αντιστοιχούν σε αυτή την έξτρα υπερωριακή καθυστέρηση.

Η απάντηση που δόθηκε από το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου ήταν αρνητική! Κανείς όμως δεν μπήκε στη διαδικασία να βρει λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα και να εξηγήσουν στους εκπροσώπους των τουριστικών πρακτορείων, τι θα γίνει με τους τουρίστες που έχουν ήδη προπληρώσει τα εισιτήρια για να επισκεφθούν τα μουσεία της Ρόδου και θα βρεθούν στο νησί μας για μια μέρα την 17η Νοεμβρίου.

Ενημερώθηκαν Δήμος και Περιφέρεια

Για το θέμα αυτό, ξεναγοί, πράκτορες και εκπρόσωποι φορέων τουρισμού του νησιού μας, θα ζητήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα, απευθείας από την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Μενδώνη, να δώσει άμεση λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα το οποίο εκτός των άλλων εκθέτει διεθνώς και το νησί και τη χώρα μας.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται αφού και στο παρελθόν έχουν παρατηρηθεί τέτοιου είδους προβλήματα τα οποία βεβαίως δεν αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά.

Σημειώνεται ότι εκτός των άλλων, η Ρόδος και το Ελληνικό Δημόσιο, στερείται εσόδων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, τις μέρες που τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί μας χώροι παραμένουν κλειστοί. Το θέμα αυτό αναμένεται να απασχολήσει τη Δευτέρα, την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Ρόδου, την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου και τον Σύλλογο Ξεναγών της περιοχής μας, οι οποίοι είναι άμεσα εμπλεκόμενοι.

rodiaki.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook