Σάλο προκαλεί η ανακοίνωση της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών και η οποία αναμένεται να έχει και πολιτική χροιά, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο το \”θερμόμετρο\” μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ.

Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου με ανακοίνωσή της ουσιαστικά καταγγέλλει τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ως υποκινητές της κατάληψης του κτιρίου.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση \”σήμερα το πρωί τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι κ.κ. Αλεξόπουλος, Μαντάς και κα Φωτίου, εισήλθαν χωρίς άδεια στο κεντρικό κτίριο του ΕΚΠΑ\” και μάλιστα τους καταγγέλλει πως διευκόλυναν την ανεξέλεγκτη είσοδο σε φοιτητές και άλλους συμπαρισταμένους, \”που δεν είχαν κάποια προγραμματισμένη εργασία στο χώρο\”.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του ΕΚΠΑ, οι τρεις βουλευτές \”απαίτησαν την άρση των μέτρων ελέγχου κατά την είσοδο στο κεντρικό κτίριο του ΕΚΠΑ και την απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων\”, που όπως σημειώνει η Πρυτανεία δεν υπήρχαν στον πέριξ χώρο.

Μάλιστα, η Πρυτανεία δεν μένει μόνο σε αυτό, αλλά ισχυρίζεται πως η ομάδα φοιτητών και εργαζομένων, εννοώντας τους διοικητικούς υπαλλήλους, πρόσκεινται στον πολιτικό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και τους καταγγέλλει πως πραγματοποιούν χωρίς καμία άδεια συνέλευση στην αίθουσα του κτιρίου με εγκατάσταση μικροφωνικών και μεγαφωνικών συστημάτων, τα οποία όπως αφήνει να εννοηθεί η πρυτανεία, τα χρησιμοποιούν χωρίς άδεια και άρα παράνομα.

Η αναταραχή στο χώρο του ΕΚΠΑ έχει ξεκινήσει μετά την απόφαση του νέου Πρύτανη, Θεόδωρου Φορτσάκη να τοποθετήσει εταιρεία secyrity για τη φύλαξη των χώρων του ΕΚΠΑ. Ο Θεόδωρος Φορτσάκης όπως ο ίδιος έχει διαμηνύσει σε κάθε τόνο, είναι αποφασισμένος να μην επιτρέψει φαινόμενα ανομίας και μπαχαλοποίησης στο ΕΚΠΑ.

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook