Ο Γιάννης Στάθης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για την σπουδαία νίκη του ΟΦΗ επί του Παναθηναϊκού πλέκοντας το εγκώμιο του Τζενάρο Γκατούζο.
Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Στάθης στον Athletic Radio 104,2
Για τη νίκη επί του Παναθηναϊκού: 
«Είναι μια ιστορική νίκη αυτή και τα χρόνια μιλάνε από μόνα τους. Μας ευνόησε η διακοπή δουλέψαμε στις αδυναμίες μας. Αλλαξε και το σύστημα και προσαρμοστήκαμε στο στυλ παιχνιδιού του Παναθηναϊκού. Παίξαμε πολύ καλά τακτικά, δεν απειληθήκαμε καθόλου και νομίζω ότι η νίκη ήρθε δίκαια. Η ψυχή και η θέληση βέβαια είναι πάνω από συστήματα. όταν κερδίζεις τις μονομαχίες κατά ένα μεγάλο ποσοστό θα βγεις και νικητής. Αυτό κάναμε και νικήσαμε. Ο Παναθηναϊκός έχει ποιότητα και ειδικά στις πτέρυγες. Κλείσαμε καλά τους χώρους και δεν μας απείλησαν καθόλου και αυτό φάνηκε την διάρκεια του αγώνα. Ο Παναθηναϊκός είχε μεγάλη κατοχή της μπάλας αλλά ήταν ανούσια».
Για την ψυχολογία μετά τη νίκη επί του ΠΑΟ: 
«Κερδίζοντας μεγάλους αντιπάλους αποκτάς και καλύτερη ψυχολογία. Βέβαια παιχνίδι με παιχνίδι διαφέρει. Πλέον ξεχνάμε το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και κοιτάμε το επόμενο. Μετά από ένα σπουδαία διπλό θα πρέπει να κερδίσουμε και το παιχνίδι για να ανέβουμε ακόμα περισσότερο βαθμολογικά και ψυχολογικά».
Για το αν βοήθησαν οι επιστροφές την ομάδα: 
«Σίγουρα όταν η ομάδα είναι πλήρης είναι πιο εύκολο και για τον προπονητή να προσαρμόσει την ομάδα και το σύστημα. Δεν υπάρχει μαγικό ραβδάκι να πούμε ότι άλλαξε κάτι και γίναμε ξαφνικά υπερομάδα αλλά είναι πιο εύκολο για τον προπονητή όταν έχει περισσότερες λύσεις».
Για το πιο σύστημα ταιριάζει περισσότερο στον ΟΦΗ: 
«Εγώ δεν πιστεύω ότι η ομάδα με το σύστημα ξαφνικά παρουσιάζεται μεταλλαγμένη. Με κάθε αντίπαλο ο προπονητής προσαρμόζει καλύτερα το σύστημα. Στο επόμενο ματς μπορεί κάτι άλλο. Είναι σημαντικό για τον προπονητή να έχει πολλές λύσεις».
Για το αν είναι μια χρονιά καταξίωσης για τον ίδιο: 
«Υγεία να έχουμε και όλα θα πάνε καλά. Ευελπιστώ αυτή η χρονιά να είναι η καλύτερη που έχω κάνει μέχρι τώρα».
Για τις διαφορές του φετινού ΟΦΗ από τον περσινό: 
«Οι ομοιότητες και οι διαφορές που βλέπω εγώ είναι πως και πέρυσι δεν ξεκινήσαμε καλά γιατί είχαμε αρκετά νέα πρόσωπα. Φέτος νομίζω πως έγινε αυτό αλλά έχουμε αρχίσει να δένουμε πιο γρήγορα. Αν έρθει το τρίποντο θα είναι μεγάλη επιτυχία για την ομάδα γιατί πάμε σε δύο εκτός έδρας μετά αναμετρήσεις με ομάδες που ψάχνουν βαθμούς. Εύκολα παιχνίδια δεν υπάρχουν και κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά».
Για το αν ήταν εύκολο για τον ίδιο να ξεκινήσει φέτος έχοντας στο μυαλό οτι θα παίξει βασικός:
«Ήθελα και το περίμενα. Μ\’ αρέσουν οι ευθύνες και ήθελα να πάρω παιχνίδια για να αποκτάω ρυθμό. Χαίρομαι κάθε παιχνίδι που παίζω. Είναι ιδιαίτερο παιχνίδι για μένα αλλά και για τα παιδιά νομίζω. Τι άλλο να θέλει ένας ποδοσφαιριστής από το να παίζει σε μια μεγάλη ομάδα και σε ένα γεμάτο γήπεδο».
Για την υποδοχή του κόσμου στο αεροδρόμιο μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού: 
«Ο κόσμος το περίμενε πολύ και το χάρηκε για αυτό και ήρθε. Ήταν πολύ ωραίες στιγμές, Ένας ποδοσφαιριστής όταν τελειώνει το ποδόσφαιρο αυτά θυμάται. Ότι έπαιξε στον ΟΦΗ, κέρδισε τον Παναθηναϊκό και ήρθε ο κόσμος να τον υποδεχθεί. Μακάρι να ξαναζήσουμε τέτοιες στιγμές και να φέρουμε τον κόσμο στο αεροδρόμιο».
Για το πως είναι να συνεργάζεται με τον Τζενάρο Γκατούζο: 
«Είναι για όλους μια τεράστια προσωπικότητα. Έχεις μόνο να κερδίσεις. Τις εμπειρίες του να σου μεταφέρει από αυτά που έχει ζήσει είναι κάτι μεγάλο. Η ομάδα οδεύει σε πολύ καλά πρότυπα και ευρωπαϊκά κάτι που λείπει νομίζω από άλλες ομάδες. Όταν έχεις 3-4 πάνω από το κεφάλι σου και το να ασχολούνται για να σε κάνουν καλύτερο είναι κάτι το σπουδαία».
Για το πρώτο γκολ στην Λεωφόρο: 
«Kάνοντας το κοντρόλ είχα δει πως βρίσκονται δύο συμπαίκτες μου στην περιοχή. Ουσιαστικά ήταν μια χαμένη μπαλιά όμως δεν υπάρχουν χαμένες μπαλιές. Κυνήγησα την φάση και μπήκε γκολ. Ήταν μια ωραία ενέργεια και ένα πολύ ωραίο γκολ.
Για το ντεμπούτο το Μερεμπασβίλι: 
«Ήταν το καλύτερο ντεμπούτο που μπορούσε να κάνει. Θα του δώσει μεγάλη ψυχολογική ώθηση».
Για την μέχρι στιγμή εικόνα του πρωταθλήματος: 
«Θα είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα , καμία σχέση με το περσινό. Κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο και δεν μπορείς να προβλέψεις τι θα γίνει. Βλέπεις την Βέροια να είναι πολύ ψηλά. Κάθε παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό και δεν μπορείς να κοιτάξεις πίσω. Πρέπει να παρουσιαστούμε το ίδιο σοβαροί και πειθαρχημένοι όπως με τον Παναθηναϊκό. Δεν σκεφτόμαστε πως θα έχει παιχνίδι ευρωπαϊκό. Είναι μια ομάδα με βάθος στο ρόστερ και θα κοιτάξουμε να βγούμε νικητές από αυτό. Προς το παρόν οι στόχοι μου συμβαδίσουν με την ομάδα έχω προσαρμοστεί πλήρως και μ\’ αρέσει το κλίμα της ομάδας».
Για το γεγονός πως οι 4 από τους 6 υποψηφίους για το καλύτερο γκολ και τον MVP της αγωνιστικής αγωνίζονται σε Κρητικές ομάδες: 
«Είναι καλό αυτό για το Κρητικό ποδόσφαιρο αλλά και γενικότερα».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook