Για τις 31 Οκτωβρίου διεκόπη η δίκη σε δεύτερο βαθμό του πρώην υπουργού 'Αμυνας 'Ακη Τσοχατζόπουλου και των συγκατηγορουμένων του, για τις παράνομες αμοιβές από την προμήθεια εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Σήμερα, το δικαστήριο εξέτασε την ένσταση που υπέβαλε η υπεράσπιση, ζητώντας την αποβολή του Δημοσίου από Πολιτική Αγωγή, την οποία και απέρριψε. 

Η εισαγγελέας Έδρας που εισιγήθηκε στο δικαστήριο την απόρριψη της ένστασης τόνισε ότι το Δημόσιο πρέπει να παραστεί στη δίκη, καθώς υπέστη βλάβη από τη δράση των κατηγορουμένων και δικαιούται να προασπιστεί τα συμφέροντα του.

Παρόντες στη διαδικασία ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων σήμερα ήταν οι εννέα από τους 17 κατηγορούμενους. Μεταξύ των απόντων από το δικαστήριο είναι η Βίκυ Σταμάτη, σύζυγος του πρώην υπουργού και η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου, κρατούμενες και οι δύο, οι οποίες εκπροσωπήθηκαν από τους συνηγόρους τους.

Υπενθυμίζεται πως ο πρώην υπουργός και οι δεκαέξι συγκατηγορούμενοί του, μεταξύ των οποίων η σύζυγος και η κόρη του, καταδικάστηκαν σε πρώτο βαθμό σε ποινές πρόσκαιρης κάθειρξης για τη διακίνηση και απόκρυψη μεγάλων χρηματικών ποσών που φέρεται να δόθηκαν για την αγορά των υποβρυχίων και των TORM1.