Με στόχο τον επανασυντονισμό όλων των φορέων αλλά και της κοινωνίας των Χανίων, Επιμελητήριο, Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και εργαζόμενοι στην ΥΠΑ καλούν τους Χανιώτες σε συστράτευση, σε μια προσπάθεια αποτροπής της διαφαινόμενης ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου Χανίων Ι. Δασκαλογιάννης.
Ο στόχος είναι σαφής για τους εκπροσώπους των φορέων, η συστράτευση, η ομοθυμία και η σθεναρή αντίσταση σε ένα σχέδιο που θα πλήξει την τοπική οικονομία.
\"\"
Εκ των πρωτεργατών όλων αυτών των προσπαθειών το ΕΒΕΧ, ο αντιπρόεδρος του οποίου, Χρήστος Μυλωνάκης, ενημέρωσε σε συνέντευξη τύπου για τα όσα έλαβαν χώρα στην Αθήνα στη συνάντηση των φορέων με το ΤΑΙΠΕΔ την περασμένη Δευτέρα, αλλά και τις μετέπειτα κινήσεις.
Πρωταρχικός στόχος ο συντονισμός των νομικών εκπροσώπων όλων των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας αλλά και των φορέων στα Χανιά για κοινή δράση, επανεξέταση θέσεων και καθορισμού των μορφών κινητοποιήσεων.
\”Η ιδιωτικοποίηση είναι εις βάρος των τοπικών συμφερόντων και της Οικονομίας\”, είπε λακωνικά ο κος Μυλωνάκης, για να συμπληρώσει: \”Η ιδιωτικοποίηση δεν γίνεται με βάση την ανάπτυξη, δημιουργεί καρτέλ και αθέμιτο ανταγωνισμό με τα υπόλοιπα αεροδρόμια της Κρήτης, δεν απαντά στην εποχικότητα, είναι στην ουσία δωρεάν παραχώρηση, δεν ζητήθηκε ποτέ στα μετοχικά σχήματα ή σε οποιοδήποτε σχήμα, να συμμετέχουν οι τοπικές κοινωνίες και τέλος με βάση όσα έχουν επιβεβαιωθεί θα είναι ακριβότερο το αεροδόμιο, εμείς ζητάμε φθηνότερα αεροδρόμια\”.
Μάλιστα όπως τόνισε, την επόμενη εβδομάδα το Επιμελητήριο σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια, τους Δήμους των Χανίων, και τους Δήμου Ρεθύμνου, θα συγκαλέσει εκ νέου την επιτροπή.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΧ Αντώνης Παπαδεράκης αναφέρθηκε στα ερωτήματα που τέθηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ, όπως πότε θα ανοίξουν οι προσφορές, ποιο είναι το τίμημα και άλλα ακόμα που έμειναν όμως αναπάντητα τουλάχιστον μέχρι στιγμής, μιας και ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ δεσμεύτηκε να απαντήσει εγγράφως…
Σύμφωνα με τον κο Παπαδεράκη: \”Η ενέργεια της ιδιωτικοποίησης είναι πράξη χαριστική και θα αποβεί ζημιογόνα για τα Χανιά. Θα έχουμε αύξηση των τελών στάθμευσης των αεροσκαφών. Ο αγώνας πρέπει να είναι σε νομικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο κοινωνίας, φορέων, πολιτών. Χρειάζεται σαφής στόχος και να πιστέψουμε ότι μπορούμε να αποτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση. Είναι ένας αγώνας όλων είναι ένας αγώνας ενωτικός\”.
Στην ενημέρωση προς του δημοσιογράφους, το παρών έδωσε και ο πρόεδρος του συλλόγου υπαλλήλων στην ΥΠΑ Αεροδομίου Χανίων, Μανώλης Αρμουτάκης, ο οποίος συμφώνησε στο ότι ο αγώνας πρέπει να είναι συντονισμένος να μην αποκλειστεί κανείς, να αναλάβουν πρωτοβουλίες η Αντιπεριφέρεια και οι Δήμοι και να αποφασιστεί η ημερομηνία της κινητοποίησης.  
Σε ότι αφορά τον αγώνα στο νομικό κομμάτι ο κος Αρμουτάκης είπε χαρακτηριστικά: \”Πιστεύω ότι είναι δύσκολα τα πράγματα αλλά αν πετύχουμε έστω και μια καθυστέρηση της διαδικασίας είναι καλό ούτως ώστε στη συνέχεια να χτυπήσουμε τα πιο αδύνατα σημεία. Την ανατροπή προσωπικά δεν την πιστεύω, δεν πιστεύω ότι θα γίνει αλλά την καθυστέρηση την έχω σίγουρη και έτσι θα έχουμε έδαφος ώστε να κινηθούμε παραπέρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ευχαριστούμε τους φορείς που είναι μαζί μας\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook