Φυσιολογικά στον οργανισμό μας, οι οξειδωτικοί παράγοντες βρίσκονται σε ισορροπία με τους αντιοξειδωτικούς παράγοντες. Όταν “φορτώνουμε” τον οργανισμό μας με περισσότερους οξειδωτικούς παράγοντες, όπως το κάπνισμα, χάνεται η ισορροπία και ο οργανισμός μας βρίσκεται σε κατάσταση οξειδωτικού στρες.

Μπορεί πολλοί από εμάς να μη μπορούμε να επιβάλλουμε στον εαυτό μας το σταμάτημα του καπνίσματος,  μπορούμε όμως να του κάνουμε σε αντάλλαγμα ένα δώρο: To να λάβουμε μέτρα για τη μείωση των δυσμενών επιπτώσεων που προκαλεί στην υγεία μας το τσιγάρο, μέσω της κατανάλωσης τροφίμων ή τη λήψη συμπληρωμάτων διατροφής που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Αντιοξειδωτική δράση έχουν οι περισσότερες βιταμίνες όπως οι βιταμίνες C, E και Α, οι οποίες περιέχονται κυρίως στα ωμά φρούτα και λαχανικά. Ο οργανισμός μας δε μπορεί να τις συνθέσει, για το λόγο αυτό πρέπει να τις προσλαμβάνουμε από την καθημερινή μας διατροφή. 

Σας αρέσουν τα πορτοκάλια, τα μανταρίνια, τα λεμόνια, ή τα γκρέιπφρουτ; Τα πράσινα λαχανικά, όπως το μπρόκολο, το λάχανο ή το σπανάκι; Οι πράσινες και οι  κόκκινες πιπεριές ή οι ντομάτες; Τα ακτινίδια, οι φράουλες, τα σταφύλια; Δε γίνεται, κάποια από αυτά θα σας αρέσουν! Εάν ναι είστε τυχεροί, γιατί αν καταναλώνετε 3-5 μερίδες από κάποια από αυτά καθημερινά προσλαμβάνετε την καθημερινή ποσότητα βιταμίνης C που χρειάζεστε! Προσοχή, όμως αυτό ισχύει για τους μη καπνίζοντες! Οι καπνιστές, θα πρέπει να καταναλώνουν παραπάνω!  Εάν δεν σας αρέσει κάτι από αυτά, ή αν ο σύγχρονος τρόπος ζωής και οι υποχρεώσεις σας δε σας επιτρέπουν να απολαμβάνεται τα αγαπημένα σας φρούτα και λαχανικά, η βιταμίνη C που περιέχεται στα συμπληρώματα διατροφής σας δίνει τη λύση. 

Δείτε σε ποια από την παρακάτω κατηγορία είστε για να γνωρίζετε ποιο είναι η  συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη βιταμίνης C για εσάς!

\"\"

TIPS

1) To ιδανικό είναι να παίρνουμε τα απαραίτητα θρεπτικά για τον οργανισμό μας από την καθημερινή μας διατροφή! Αν όμως δεν το καταφέρνουμε, τα συμπληρώματα διατροφής αποτελούν μία ευεργετική για τον οργανισμό μας λύση!

2) Τα ωμά λαχανικά είναι προτιμότερα από τα βρασμένα!

3)  Μία κόκκινη πιπεριά (έχει 142 mg) ή 2 ακτινίδια (το ένα έχει 75 mg) ή 2 πορτοκάλια (το ένα έχει 70 mg) καλύπτουν την ημερήσια ανάγκη των καπνιστών σε βιταμίνη C. 

4) Tο κάπνισμα ελαττώνει τη συγκέντρωση της βιταμίνης C στον οργανισμό μας!

Και το πιο σημαντικό…

5) Η βιταμίνη C δεν αποθηκεύεται στον οργανισμό! Αν χθες λάβαμε διπλάσια ποσότητα από την ημερήσια προτεινόμενη, ο οργανισμός κρατάει όση χρειάζεται και την υπόλοιπη την αποβάλλει! Σήμερα θα πρέπει και πάλι να φροντίσουμε να υπάρχει βιταμίνη C στη σωστή συγκέντρωση στο σώμα μας, για να φροντίσουμε το σώμα μας!

Βιταμίνη C™

Centrum A to Zinc

Μύρτιλλο EUBIAS™

Goji Berry EUBIAS™

(To Goji berry έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια σε μία από τις σημαντικότερες τροφές για τόνωση, ενδυνάμωση και υγεία του οργανισμού. Προσφέρει ήπια αντιοξειδωτική δράση κατά των βλαβερών για τον οργανισμό ελεύθερων ριζών, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της κυτταρικής γήρανσης και έχει θετική επίδραση στη μακροζωία)

Ρόδι Eubias™

(Το ρόδι είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, προσφέρει ζωτικότητα και βαθιά αναζωογόνηση στον οργανισμό, αποτελεί ένα δυναμωτικό σύμμαχο, για τη ζωτικότητα του οργανισμού και την καλή καρδιαγγειακή λειτουργία)

Acai Berry EUBIAS™

(Το açaí προσφέρει στον οργανισμό αυξημένη αντιοξειδωτική δράση και επιδρά θετικά στον έλεγχο της κυτταρικής φθοράς. Περιέχει, σε υψηλά επίπεδα, σίδηρο, ασβέστιο και υδατάνθρακες, θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν στο μέγιστο την ενέργεια και την αντοχή. Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι ενισχύει σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα, αποτρέπει τις βλάβες των κυττάρων και προστατεύει από ασθένειες και παθήσεις. Μια 100% φυσική λύση για καθημερινή υγεία και απόδοση που προτείνεται και σε όσους επιθυμούν να μειώσουν το βάρος τους)

Γράφει η Σωτηρία στο HEALTH & BEAUTY (τελειόφοιτη Φαρμακευτικής) sotiriaapotheke@gmail.com
Για περισσότερα tips υγείας και ομορφιάς, επισκεφθείτε το apothekechania.com

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook