Στην Ουάσιγκτον βρίσκεται από την Κυριακή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος θα έχει σειρά επαφών και στην ατζέντα των συζητήσεων, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και της λαθρομετανάστευσης

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση το πρόγραμμά του ξεκινάει σήμερα, Δευτέρα, με την επίσκεψη στην Κεντρική Υπηρεσία της CIA, όπου θα συναντηθεί με επικεφαλείς μονάδων της CIA.

Στη συνέχεια, ο κ. Κικίλιας θα συναντηθεί με τον διευθυντή της Υπηρεσίας Πληροφοριών (Director of National Intelligence) αντιστράτηγο Τζέιμς Κλάπερ, ενώ θα έχει επαφές με επικεφαλής μονάδων της Υπηρεσίας Πληροφοριών και ενημέρωση για θέματα ασφαλείας.

Tην Τρίτη 28 Οκτωβρίου, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη θα έχει συναντήσεις με τον διευθυντή της CIA Τζον Ο.Μπρέναν, το διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ, τους γενικούς διευθυντές του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας (National Security Council ) Τσάρλι Κάπτσιν, αρμόδιου για την Ευρώπη και κ. Άιβερι Αλφα, αρμόδιου για θέματα αντιτρομοκρατίας. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, θα συναντηθεί με τη συντονίστρια θεμάτων αντιτρομοκρατίας στο State Department, πρέσβυ Τίνα Κάινταναου.

Ο κ. Κικίλιας θα μεταβεί την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014 στο Σικάγο, όπου θα παραστεί στην εκδήλωση που συνδιοργανώνουν το American Jewish Committee του Σικάγου και το Hellenic American Leadership Council για την «Ημέρα του Όχι».

Επίσης θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση που διοργανώνει το Fletcher School / Tufts University σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής, την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014.

Την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, ενώ αργότερα την ίδια ημέρα θα συναντηθεί με τον γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντες.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα την επόμενη ημέρα.

in.gr