Την πρώτη τους διευθύντρια στα 160 χρόνια της ιστορίας τους απέκτησαν οι «Νιου Γιορκ Τάιµς».Η Τζιλ Εϊµπραµσονθα αντικαταστήσει έναν ζωντανόµύθο της εφηµερίδας,τον Μπιλ Κέλερ, ο οποίοςθα αναλάβει χρέη αρθρογράφου στην κυριακάτικη έκδοση. «Το να ψάχνεις καθηµερινά τον τίτλο της πρώτης σελίδας είναι σαν να προσπαθείς να ανέβεις στη Βαλχάλα (σ.σ. ουράνιο ανάκτορο των θεών στη µυθολογία των Βίκινγκς)» τόνισε, ενώ έκανε γνωστό πως µεγάλωσε σε ένα σπίτι όπου οι «Τάιµς» της Νέας Υόρκης ήταν κάτι σαν θρησκεία.

Η Τζιλ Εϊµπραµσον εργάζεται στην εφηµερίδα από το 1997. Το 2003 ανέλαβε τη θέση του διευθυντή σύνταξης. Νωρίτερα είχε διατελέσει επικεφαλής του γραφείου στην Ουάσιγκτον. Για λογαριασµό της εφηµερίδας είχε καλύψει το σκάνδαλο Λιουίνσκι, στο οποίο είχανπρωταγωνιστήσει η ασκούµενη στον Λευκό Οίκο Μόνικα Λιουίνσκι και ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον. «Χωρίς αµφιβολία, η Τζιλ είναι το καταλληλότερο πρόσωπο για να διαδεχθεί τον Μπιλ στη θέση του διευθυντή σύνταξης», σχολίασε ο εκδότης της εφηµερίδας Αρθουρ Σουλτσµπέργκερ.

 «Η Τζιλ είναι δηµοσιογράφος και επιτυχηµένη αρχισυντάκτης, είναι το κατάλληλο πρόσωπο για να φέρει τους “Τάιµς” στην επόµενη φάση της εξέλιξής τους για να γίνουν έναπολυµορφικό µέσο αποφασισµένο να προσφέρει µια δηµοσιογραφία αριστείας», πρόσθεσε. Η 57χρονη Εϊµπραµσον άρχισε την καριέρα της από τοπεριοδικό «Τάιµ», ενώ έχει εργαστεί και στην εφηµερίδα «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook