Μπορεί ο Όσκαρ Πιστόριους να έφαγε μόνο πέντε χρόνια για τη δολοφονία της Ρίβα Στέενκαμπ, αλλά αυτό του κόστισε... όλη την περιουσία του!

Ο Νοτιοαφρικανός Παραολυμπιονίκης φαλίρισε, καθώς χρωστάει ακόμα στους δικηγόρους του που του ζητούν συνολικά 1,26 εκατ. ευρώ. 

Ο αθλητής πλήρωνε τους τρεις δικηγόρους του για τις υπηρεσίες που του προσέφεραν ημερησίως με το ποσό των 6.840 ευρώ. 

Στον λογαριασμό του 1.260.751 ευρώ περιλαμβάνονται και τα έξοδα για τις βαλλιστικές και εγκληματολογικές μελέτες, αλλά και η αμοιβή μιας αμερικανικής εταιρείας που ανακατασκεύασε το σκηνικό του εγκλήματος για να γίνει η αναπαράσταση.

Ωστόσο, τους τελευταίους δύο μήνες οι δικηγόροι του Πιστόριους προσέφεραν τις υπηρεσίες τους δωρεάν, καθώς ο δολοφόνος της Ρίβα Στέενκαμπ έχει μείνει άφραγκος και πλέον τους χρωστά το ποσό των 709.568 ευρώ.

Πριν από τη δολοφονία της Ρίβα Στίνκαμπ ο Πιστόριους κέρδιζε 380.126 ευρώ τον χρόνο μόνο από χορηγίες, ωστόσο όλα αυτά έπαψαν έπειτα από εκείνη την τραγική νύχτα της 14ης Φεβρουαρίου του 2013.

Μάλιστα, τον περασμένο Αύγουστο ο Πιστόριους αναγκάστηκε να πουλήσει το σπίτι του σε τιμή πολύ χαμηλότερη της αξίας του, για να μπορέσει να εξασφαλίσει ρευστό και να πληρώσει τους δικηγόρους του. Συγκεκριμένα, η χλιδάτη βίλα μέσα στην οποία δολοφόνησε την άτυχη Ρίβα πωλήθηκε αντί 316.00 ευρώ, δηλαδή 126.000 ευρώ λιγότερα απ' ό,τι άξιζε.

Το γεγονός ότι δεν έχει πληρώσει τους δικηγόρους, θα δημιουργήσει νέα προβλήματα στον Πιστόριους προβλήματα, καθώς ο εισαγγελέας αποφάσισε να ασκήσει έφεση στην απόφαση για τα πέντε χρόνια φυλάκισης. 

DAILY MAIL