Θλίψη έχει σκορπίσει η είδηση για τον ξαφνικό θάνατο της κόρης της γνώστης σε όλους μας Βέφας Αλεξιάδου.

Η Αλεξία Αλεξιάδου, πέθανε χθες το βράδυ στο ύπνο της από ανακοπή καρδιάς και οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι ο θάνατος προήλθε από το άσθμα που είχε.

Η αγαπημένη όλων μαγείρισσα, Βέφα Αλεξιάδου είναι συντετριμμένη όπως δήλωσε συγγενικό της πρόσωπο.

Να αναφέρουμε ότι την Αλεξία Αλεξιάδου την γνωρίσαμε μέσα από τις εκπομπές, όπου και εκείνη μαγείρευε δίπλα στη μητέρας της.

Η Αλεξία Αλεξιάδου, εκτός από μαγείρισσα ήταν και συγγραφέας ( «Ερωτικές Συνταγές» (2001), «Γεύσεις Γάμου» (2002) και «Μια γιορτή για τα παιδιά» (2003), «Ονειρικά Χριστούγεννα»
«Νηστίσιμα και Υγιεινά», και άλλα

Η Αλεξία Αλεξιάδου σπούδασε χρηματοοικονομικά στο City University of London και ήταν μέλος του I.A.C.P. (International Association of Culinary Professionals), και παρακολουθούσε τακτικά στο εξωτερικό σεμινάρια στο χώρο της γαστρονομίας. Η συγγραφέας παρουσίαζε τακτικά τις αγγλικές εκδόσεις των βιβλίων της στην Αμερική, στην Αγγλία και στην Αυστραλία.

Σε συνεργασία με τη μητέρα της Βέφα Αλεξιάδου, είχε δημιουργήσει τη σειρά 20 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ…με τεράστια επιτυχία από το 1998. Η πιο πρόσφατη σειρά της συγγραφέως ήταν το ΟΝΕΙΡΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ με πρωτοποριακά μενού και ιδέες για μια «υπέροχη ζωή» στο σπίτι.

Η Αλεξία Αλεξιάδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και διέμενε μόνιμα στην Αθήνα. Με τον σύζυγό της Βαγγέλη Κιτσάκη ήταν ιδιοκτήτες του εκδοτικού οίκου «Alba Editions» που σκοπό είχε να παρουσιάζει στην Ελληνική αγορά πολυτελείς εκδόσεις μαγειρικής και lifestyle. Είχε δύο κόρες τη Χαρά και τη Γενοβέφα.zougla.gr