Συνάντηση με θέμα τις δυνατότητες ασφαλούς πρόσβασης στους δύο κόμβους εισόδου από τον ΒΟΑΚ στην Αγία Πελαγία του Νομού Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 11:30 το πρωί στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης παρουσία του Γενικού Γραμματέα και Προέδρου του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε. κ. Γρηγόρη Ροκαδάκη, του Δημάρχου Μαλεβιζίου κ. Κώστα Μαμουλάκη, του Δ/ντή Συγκοινωνιακών Έργων του ΟΑΚ κ. Γιώργου Αγαπάκη, του Γενικού Δ/ντή Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας Κρήτης κ. Γιώργου Παπαδάκη, του Δ/ντή της Δ/νσης ΠΕΧΩΣ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Μανόλη Μαυράκη, καθώς και του Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα κ. Αντώνη Σακκαδάκη.

Στη συνάντηση επίσης παραβρέθηκαν η Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Μαλεβιζίου κα Εύη Αποστολάκη, η κα Ειρήνη Βρέντζου από την Δ/νση ΠΕΧΩΣ σε θέματα οδοποιίας, καθώς και ο Τεχνικός Σύμβουλος του ΟΑΚ κ. Παναγώτης Κολίντζας.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όπως ανέφερε ο κ. Ροκαδάκης σε δηλώσεις του , επικοινώνησε μαζί του και τον διαβεβαίωσε ότι το ποσό των 3 εκ. ευρώ, είναι διασφαλισμένο και πρότεινε την επιτάχυνση των διαδικασιών για την ωρίμανση των μελετών. Το ποσό αυτό είναι ένα επιπλέον ποσό πέραν των εξασφαλισμένων χρηματοδοτήσεων που ήδη είχε ανακοινώσει το υπουργείο, για την δημιουργία του κόμβου της Αγ. Πελαγίας.

Η μελέτη αρχικά συντάχθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης αλλά επειδή απαιτεί διορθωτικές παρεμβάσεις και επικαιροποίηση, θα ολοκληρωθεί από την Δ/νση Συγκοινωνιακών Έργων του ΟΑΚ Α.Ε. σε συνεργασία με τις Κεντρικές Υπηρεσίες του ΥΠΟΜΕΔΙ.

Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης σημείωσε πως η Κρήτη έχει παραμεληθεί σε ότι αφορά το οδικό δίκτυο, και όπως είπε, «αυτό είναι που τονίζουμε στο αρμόδιο υπουργείο και πιέζουμε από την πλευρά μας να αλλάξει και επιτέλους να δούμε ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο αντάξιο της Κρήτης, αντάξιο του τουρισμού που δέχεται το νησί, και της προσφοράς του στα έσοδα του κράτους».

Εξαιρετικής σημασίας συνάντηση όλων των εμπλεκομένων σε σχέση με τον ΒΟΑΚ και συγκεκριμένα με τους κόμβους της Αγ. Πελαγίας χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου κ. Κώστας Μαμουλάκης την σημερινή συνάντηση, και χαιρέτισε την πρωτοβουλία του κ. Ροκαδάκη να καλέσει όλους τους αρμόδιους να καταθέσουν τις απόψεις τους, να συνταχθεί το τεχνικό δελτίο έτσι ώστε να προχωρήσει η ένταξη και ακολούθως να προχωρήσει η δημοπράτηση του έργου.