Την αναστολή όλων των εργασιών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αποφάσισε η Γενική Συνέλευση αποδεχόμενη την σχετική εισήγηση του Σοφοκλή Πιλάβιου που είχε κάνει στην ομιλία του προς τα μέλη της ΕΠΟ.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε 49 ψήφοι ήταν υπέρ της πρότασης του κ. Πιλάβιου ενώ 7 ψήφοι (Δράμα, Κιλκίς, Ηράκλειο, Κυκλάδες, Λάρισα, Πέλλα, Χανιά) και μια ένωση (Λέσβος) που δήλωσε απλώς «παρούσα» καταψήφισαν την πρόταση του προέδρου της ΕΠΟ.

Η αναστολή για 15 μέρες κάθε δραστηριότητας στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σημαίνει πρακτικά ότι σε αυτό το διάστημα δεν θα υπάρξει καμία συνεδρίαση η απόφαση για τα πρωταθλήματα της Σούπερ Λίγκα , της Β΄ και της Γ΄Εθνικής καθώς και για το Περιφερειακό πρωτάθλημα. Το μόνο που θα λειτουργήσει είναι η Εθνική ομάδα με το αυριανό παιχνίδι κόντρα στη Μάλτα για τα προκριματικά του Euro 2012, ενώ την Κυριακή θα αναχωρήσει για την Αμερική που θα δώσει φιλικό παιχνίδι με το Εκουαδόρ.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ μετά από την απόφαση για αναστολή των πρωταθλημάτων αναφέρει τα εξής :

«Η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των Ενώσεων Μελών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ενέκρινε σήμερα, με ψήφους 49 υπέρ, 7 κατά επί συνόλου 56 ψηφισάντων, την εισήγηση του προέδρου Σοφοκλή Πιλάβιου, σύμφωνα με την οποία:

1.Από τη Δευτέρα 6-6-2011 αναστέλλονται επ’ αόριστον και ειδικότερα μέχρι την ολοκλήρωση των επαφών της ΕΠΟ με την κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα, τη Super League, την Ενωση Β’-Γ’ Εθνικής, τον ΠΣΑΠ και τα λοιπά υπερεθνικά όργανα (UEFA, FIFAO, οι λειτουργίες της ΕΠΟ και των 57 Ενώσεων μελών της.

2.Στο διάστημα της αναστολής των λειτουργιών εξουσιοδοτήθηκε το Δ.Σ. της ΕΠΟ να ενεργεί για την ολοκλήρωση της οργάνωσης και της διαδικασίας των επαφών και για τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης της γενικής συνέλευσης.

3.Στη συνέχεια και μετά την ολοκλήρωση των επαφών η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σε έκτακτη γενική της συνέλευση θα λάβει τις οριστικές της αποφάσεις για το μέλλον του ποδοσφαίρου σε επαγγελματική και ερασιτεχνική μορφή, με βάση τους άξονες που παρουσιάστηκαν από τον πρόεδρο της ΕΠΟ στη διάρκεια της ομιλίας του.»