Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην περιοχή του φράγματος Ποταμών, προτείνει ο δήμος Αμαρίου να φιλοξενηθεί ο Σήφης, ο κροκόδειλος, εφόσον αιχμαλωτιστεί και με την προϋπόθεση να κριθεί αυτό κατάλληλο από τους ειδικούς.

Προφανώς μετά τη “διαφήμιση” που έλαβε το Αμάρι με την παρουσία και τις “περιπέτειες” του Σήφη, ο δήμος έκρινε ότι η παραμονή του ενδεχομένως να βοηθούσε στην τουριστική προβολή.

Σε επιστολή του προς την Περιφέρεια Κρήτης αναφέρει:

“Όπως είναι γνωστό, στο Φράγμα Ποταμών, το οποίο ανήκει στα διοικητικά όρια του Δήμου μας, έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα θέμα με την εγκατάλειψη, άγνωστο από πότε, ενός κροκόδειλου.

Από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων μας την 1η Σεπτέμβρίου παρακολουθούμε με σοβαρότητα το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί αλλά και τη συζήτηση που γίνεται σχετικά με την σύλληψη και παραμονή του ζώου στην
περιοχή μας.

Πιστεύουμε ότι:

1. Το ζωντανό πρέπει να συλληφθεί, να τύχει της φροντίδας ειδικών επιστημόνων από τη μια, αλλά και από την άλλη να αποκατασταθεί η ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής, καθώς και των επισκεπτών.

2. Αν και εφόσον είναι επιστημονικά ορθό το ζωντανό να συνεχίσει να ζει εκτός του φυσικού του περιβάλλοντος, προτίθεμεθα σ΄αυτόν τον τόπο, που τυχαία βρέθηκε, να φιλοξενηθεί σε έναν ειδικά διαμορφωνένο χώρο ( κοντά στο Φράγμα των Ποταμών).

3. Ο χώρος αυτός θα μπορούσε να συμπληρωθεί με χώρο παρατηρητηρίου, προβολής και ενημέρωσης της άγριας πανίδας της περιοχής Αμαρίου, κάτι που θα λειτουργεί αποτρεπτικά για παρόμοιες καταστάσεις εγκατάλειψης ζώων και θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης των επισκεπτών του.

Παρακαλούμε για τη βοήθεια σας ως προς τη λειτουργία του ανωτέρω χώρου και την παροχή όλης της απαραίτητης πιστοποίησης, και όχι μόνο, για την ουσιαστική φιλοξενία του ερπετού.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook