Η πλειοψηφία των πολιτών συμφωνούν με το μέτρο που αποφάσισε να λάβει η νέα διοίκηση του Πανεπιστημίου Αθηνών ώστε να ελέγχεται ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει από το Πανεπιστήμιο σε ποσοστό 79,3% (76,8% συμφωνεί, 2,5% μάλλον συμφωνεί) και μόλις το 17,7% διαφωνούν όπως αναδεικνύει η έρευνα της RASS που διεξήχθη, για το iefimerida.gr, από τις 29 έως και τις 31 Οκτωβρίου 2014, σε δείγμα 1.002 εκλογέων από ολόκληρη τη χώρα.

Μάλιστα σύμφωνα με την έρευνα της RASS ενδιαφέρον παρουσιάζει πως το 66,7% των πολιτών που συμφωνούν με τα μέτρο που αποφάσισε να λάβει η νέα διοίκηση του Πανεπιστημίου Αθηνών είναι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, το 90,2% από τη ΝΔ, το 95,2% από την ΕΛΙΑ και το 82% από άλλα κόμματα.

\"\"

\"\"

\"\"

Η νέα ολιγαρχία

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας της RASS για το iefimerida.gr οι πολίτες πιστεύουν πως η νέα ολιγαρχία θα είναι αυτή που θα κυβερνάει τη χώρα μετά την κρίση. Συγκεκριμένα το 44,7% πιστεύει πως μία νέα πολιτική και επιχειρηματική ολιγαρχία θα κυβερνάει τη χώρα, ενώ το 39,5% πιστεύει πως η Ελλάδα θα γίνει μία σύγχρονη δυτική χώρα.

\"\"

\"\"

\"\"

Οι πλούσιοι Ελληνες εκμεταλλεύτηκαν την κρίση προς ίδιον όφελος

Παράλληλα οι πολίτες σχολιάζοντας τη συμπεριφορά που είχαν οι πλούσιοι κατά τη διάρκεια της κρίσης πιστεύουν με συντριπτικό ποσοστό 72,5% πως οι πλούσιοι Ελληνες εκμεταλλεύτηκαν την κρίση προς ίδιον όφελος και μόλις το 3% πιστεύει πως συνέβαλαν στην επίλυσή της.

\"\"

\"\"

\"\"

Ποιο μέσο θεωρείται πιο διαπλεκόμενο

Στην ερώτηση ποιο μέσο ενημέρωσης θεωρούν οι πολίτες ως το πιο διαπλεκόμενο στην πρώτη θέση έρχεται η τηλεόραση με ποσοστό 68,5%. Στη δεύτερη θέση είναι οι εφημερίδες μες 9,2% και στην τρίτη το ίντερνετ με 7,1%.

Από τους 7 στους 10 που θεωρούν πως η τηλεόραση είναι το πιο διαπλεκόμενο μέσο το 77,9% δηλώνουν ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, το 50,3% της ΝΔ, το 59% της ΕΛΙΑΣ και το 74,5% άλλων κομμάτων.

\"\"

\"\"

\"\"

«Οχι» σε γάμους μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλλου

Σύμφωνα με την έρευνα οι Ελληνες πολίτες διαφωνούν σε ποσοστό 61,3% στο ενδεχόμενο η πολιτεία να επιτρέψει τους γάμους μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλλου. Αντίθετα σύμφωνα με την έρευνα το 80,4% συμφωνεί να χορηγείται ιθαγένεια στα παιδιά μεταναστών που γεννιούνται και μεγαλώνουν στην Ελλάδα. Σε αυτούς που συμφωνούν το 88,7% δηλώνουν ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, το 75,9% της ΝΔ, το 87,1 της ΕΛΙΑΣ και το 76,9% άλλων κομμάτων.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Επινόηση του συστήματος το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη

Οι πολίτες σύμφωνα πάντα με τα αποτελέσμα της έρευνας της RASS θεωρούν σε μεγάλο ποσοστό (69,2%) πως το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη είναι μία επινόμη του συστήματος, ενώ το 20,4% πιστεύει πως το συγκεκριμένο κόμμα φέρνει κάτι νέο στην πολιτική ζωή του τόπου.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook