«Με την Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη για αλλαγή σελίδας τώρα, με ασφάλεια και προοπτική », έγραφε το πανό στην συνεδρίαση της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής του συνέδριου της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης που πραγματοποιήθηκε στις 1 και 2 Νοεμβρίου στην Αθηναίδα, στην Αθήνα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος τοποθέτησε χρονικά το συνέδριο για τον Ιανουάριο του 2015, υπογραμμίζοντας ότι απαιτούνται εγγυήσεις σταθερότητας στο εξωτερικό κυρίως όμως στο εσωτερικό της χώρας.

Στην συνεδρίαση αυτή ένοιωσα αισιόδοξη από την παρουσία πολλών στελεχών της κεντροαριστεράς και δυνατή για να δώσω τη μάχη με όλους αυτούς που πιστεύουν σε αυτή την προσπάθεια.

Και να σταματήσει επιτέλους η υποτίμηση της ιστορίας για τη διαχρονική προσφορά του ΠΑΣΟΚ στην Ελληνική κοινωνία αλλά και των χιλιάδων ανθρώπων που αγωνιστήκαν με ανιδιοτέλεια γι αυτή τη παράταξη.
Και μπορεί κάνεις να πει ότι θέλει για το ΠΑΣΟΚ.Τα καλύτερα αλλά και τα χειρότερα .Και θα έχει δίκιο.Έχει όμως μια ιδιαιτερότητα.Δεν δίστασε να σηκώσει όλα τα βάρη της χρεοκοπίας, για την οποία δεν είχε την αποκλειστική ευθύνη. Απεναντίας .Η διακυβέρνηση της χώρας από τη Ν.Δ. από 2004 έως το 2009 διόγκωσε το πρόβλημα και το χρέος.

Ακόμα και σήμερα ο Βαγγελης Βενιζέλος είναι ο μόνος που λέει τα πράγματα όπως ακριβώς έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια αλλά και τι πρόκειται να γίνει τα επόμενα.
Παίρνει στην πλάτη του βάρη και ευθύνες όλων όσων κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια την πατρίδα .Και όλα αυτά πληρώνονται ακριβά.

Δεν υπάρχει άλλο κόμμα στην Ευρώπη που να έχει τιμωρηθεί τόσο σκληρά .Υπέστη τεράστιες απώλειες ενώ κάποιοι « κακομαθημένοι» οπαδοί του, ήδη μετακόμισαν στην Κουμουνδούρου και άλλοι αναζητούν ανοιχτή πόρτα για να μπουν .Και όχι μόνο προς τα εκεί.

Σήμερα όλα δείχνουν ότι μετά από 5 χρόνια προσπάθειας πλησιάζουμε στην έξοδο από την κρίση.

Το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που εξέφρασε εδώ και 40 χρόνια εκατομμύρια Έλληνες ,βρίσκεται τώρα στην πιο κρίσιμη στιγμή της ιστορικής του διαδρομής .Οφείλει να ανοίξει την πόρτα χωρίς αποκλεισμούς.

Το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει πολύ μικρότερο από αυτό που ήταν κάποτε. Όμως το ρεύμα της κεντροαριστεράς και της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας είναι μεγάλο και πολυκερματισμενο.

Οφείλουν οι πρωταγωνιστές , πρώην και νυν, να συμφωνήσουν χωρίς αποκλεισμούς και αστερίσκους να ανοίξουν ορθάνοικτα τις πόρτες.

Το ιδεολογικό μανιφέστο είναι το μεγάλο ζητούμενο , το οποίο θα δημιουργηθεί και θα σφυρηλατηθεί από ένα ευρύ μέτωπο ανθρώπων που θέλουν να συμβάλλουν στην επιτυχία του εγχειρήματος και στην σύμπραξη και κινητοποίηση όλων των δυνάμεων της κεντροαριστεράς.

Και να μην ξεχνάμε. «Η Ελλάδα πάντα έχασε ιστορικά όταν η Δημοκρατική Παράταξη δεν έπαιζε τον ρόλο της».

Χρύσα Χαριτάκη Μακράκη
Γραμματείας Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Χανίων
Μέλος της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου της Δ.Π.Π.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook