Συνεχίζονται οι αφίξεις μεγάλων κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Ηρακλείου, αποδεικνύοντας την σημασία της πόλης μας ως σημαντικό προορισμό κρουαζιέρας, αλλά και επιβεβαιώνοντας την επιτυχία των προσπαθειών του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, σήμερα Τρίτη 04-11-2014, έχει καταπλεύσει στο λιμάνι του Ηρακλείου, από τις 08:00 το πρωί, το στολίδι της εταιρείας «Cunard Lines», το κρουαζιερόπλοιο «QUEEN ELIZABETH», προερχόμενο από το νησί Korcula της Κροατίας με προορισμό τη Ρόδο. Το πλοίο μεταφέρει 2004 επιβάτες και 1000 μέλη πληρώματος και αναμένεται να αποπλεύσει στις 17:00.

Αύριο, Τετάρτη 5/11, αναμένεται να αφιχθεί στο λιμάνι μας το κρουαζιερόπλοιο «AIDA AURA» της εταιρείας «Aida Cruises», το οποίο θα παραμείνει στην πόλη μας συνολικά εννέα ώρες, μέχρι τις 18:00 το απόγευμα.
Την Πέμπτη 6/11 αναμένεται το κρουαζιερόπλοιο «AIDA SOL» της ίδιας εταιρείας, από τις 08:00-19:00 και την Παρασκευή 7/11 το κρουαζιερόπλοιο «MSC FANTASIA» της εταιρείας «Mediterranean Shipping Company», από τις 08:00-16:00.

Συνολικά την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου θα επισκεφτούν την πόλη μας 10.000 τουρίστες κρουαζιέρας. Ενώ, συνολικά για τον μήνα Νοέμβριο αναμένεται να καταπλεύσουν στο λιμάνι του Ηρακλείου 14 κρουαζιερόπλοια με 42.000 επισκέπτες.

Είναι προφανές ότι το ευνοϊκό κλίμα της Κρήτης, ο ιστορικός, πολιτιστικός και φυσικός της πλούτος την καθιστά ένα ιδιαίτερο και μοναδικό προορισμό κρουαζιέρας στο τέλος της φθινοπωρινής περιόδου. Η κρουαζιέρα είναι ο πρώτος τομέας του τουριστικού κλάδου που έχει κάνει πραγματικότητα, εδώ και αρκετά χρόνια, τον 12μηνο τουρισμό.

Η διοίκηση του ΟΛΗ θα συνεχίσει την προσπάθεια της, σε συνεργασία με όλους τους θεσμικούς φορείς, για την επαύξηση του οφέλους της κρουαζιέρας στην τοπική οικονομία και την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος του νομού μας, όλες τις εποχές του χρόνου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook