Εξήντα και πλέον κληρικοί από τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας Κρήτης συμμετέχουν στο Δεύτερο Πιστοποιημένο Σεμινάριο που διοργανώνεται στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ) σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (ΙΠΕ) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, από 4 μέχρι 7 Νοεμβρίου 2014. Το θέμα του Σεμιναρίου είναι «Ειδικά θέματα Εξομολογητικής».

Την έναρξη του Σεμιναρίου και τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, ο οποίος υπογράμμισε τη ζωτική σημασία των Σεμιναρίων αυτών, αλλά και το προσωπικό όφελος που αποκομίζουν οι κληρικοί, τόσο με τη συναναστροφή και την ανταλλαγή εμπειριών, όσο και με την ενημέρωση από τις εισηγήσεις των ειδικών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος της ΟΑΚ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πραγματοποίηση του Δεύτερου Σεμιναρίου αναλύοντας θέματα που αφορούν τον ιερό θεσμό της οικογένειας.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ κ. Κων/νος Ζορμπάς υπενθύμισε ότι η ΟΑΚ, σύμφωνα με τον Οργανισμό της, έχει ως πρώτο σκοπό «την ενδυνάμωσι και επιμόρφωσι των λειτουργών και του πληρώματος της Εκκλησίας, ίνα, εν τω πλαισίω της ελληνορθοδόξου πνευματικότητας, δίδωσι ζώσα και ακεραίαν μαρτυρίαν του Ευαγγελίου εν τω συγχρόνω κόσμω». Στόχος των Σεμιναρίων, συνέχισε ο κ. Ζορμπάς, είναι η υλοποίηση προγραμμάτων Διά Βίου Μάθησης για τα στελέχη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας Κρήτης, των Ιερών Μητροπόλεων της Δωδεκανήσου και της Πατριαρχικής Εξαρχίας Πάτμου, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία που διαθέτει το Ι.Π.Ε., με στόχο την αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού τους, εντός του πλαισίου της Ορθοδόξου Παραδόσεως, των Ιερών Κανόνων και της κείμενης νομοθεσίας.

Στο Σεμινάριο, το οποίο έχει τέσσερις ενότητες, εισηγήσεις θα κάνουν οι: Σεβασμ. Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης, Σεβασμ. Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος, π. Βασίλειος Καλλιακμάνης, Καθηγητής Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., Πρωτοπρ. Βασίλειος Κοντογιάννης, Νοσοκομείο Αθηνών «Ιπποκράτειο», π. Χρύσανθος Παπαποστόλου, Συνεργάτης του Δικτύου του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την Ποιμαντική Διακονία στο Χώρο της Υγείας, κ. Ανέστης Κεσελόπουλος, Ομότ. Καθηγητής Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. και κ. Χαράλαμπος Ζολινδάκης, Δικηγόρος.