H Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η εταιρεία AIGLON ΑΒΕΕ, Γενική Αντιπροσωπεία Αυτοκινήτων CITROEN στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων CITROEN μοντέλο C-CROSSER.

Τα 118 οχήματα, που αποτελούν αντικείμενο της ανάκλησης NDC, είναι παραγωγής από 01/11/2007 έως 29/05/2009, με αριθμούς πλαισίου από VF7VVSFZC8U957007 έως VF7VUSFZF9Z952953 και είναι εξοπλισμένα με πίσω φώτα LED. Στα επηρεαζόμενα οχήματα, η προληπτική ενέργεια του κατασκευαστή συνίσταται στο να αντικατασταθεί η επαφή stop και να καθαριστεί η φίσα τροφοδοσίας της ώστε να αποφευχθεί η πιθανότητα μη ανάμματος των φώτων stop κατά το πάτημα του πεντάλ φρένου, καθώς και η πιθανότητα, στα αυτοκίνητα με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, ο μοχλός ταχυτήτων να μείνει μπλοκαρισμένος στη θέση «parking».

Εκτός αυτού, το υλικό του ιμάντα αξεσουάρ κινητήρα, μπορεί να μην είναι σύμφωνο με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή και μακροπρόθεσμα να επιφέρει φθορές σε τεντωτήρες καθώς και μειωμένη αντοχή στον χρόνο. Η σχετική προληπτική ενέργεια συνίσταται στο να αντικατασταθεί ο ιμάντας αξεσουάρ και, αν χρειάζεται, να αντικατασταθούν και οι εν λόγω τεντωτήρες.

Τα 60 οχήματα, που αποτελούν αντικείμενο της ανάκλησης NDD, είναι παραγωγής από 16/04/2007 έως 01/06/2009, με αριθμούς πλαισίου από VF7VV4HNH8U950205 έως VF7VV4HNH9Z952952 και είναι εξοπλισμένα με πίσω φώτα LED. Στα επηρεαζόμενα οχήματα, η προληπτική ενέργεια του κατασκευαστή συνίσταται στο να αντικατασταθεί η επαφή stop και να καθαριστεί η φίσα τροφοδοσίας της ώστε να αποφευχθεί η πιθανότητα μη ανάμματος των φώτων stop κατά το πάτημα του πεντάλ φρένου, καθώς και η πιθανότητα, στα αυτοκίνητα με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, ο μοχλός ταχυτήτων να μείνει μπλοκαρισμένος στη θέση «parking».

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση συμβάντος, που να σχετίζεται με τα συγκεκριμένα θέματα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων CITROEN σε όλη την Ελλάδα, για να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας AIGLON ΑΒΕΕ στο τηλέφωνο 210 6700364.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook