Επιστροφή στην παλαιότερη πρακτική, κατά την οποία τα ίδια τα ΑΕΙ όριζαν τον αριθμό των εισακτέων και των μετεγγραφόμενων, προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος λέγοντας ότι σύντομα θα ξεκινήσει ο σχετικός διάλογος.

Ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι σχεδιάζεται νομοσχέδιο, με το οποίο θα δίνεται στις διοικήσεις των ΑΕΙ η δυνατότητα να ορίζουν οι ίδιοι τον αριθμό των εισακτέων σε συμφωνία με την ΑΔΙΠ.

Μιλώντας στην συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, ο κ. Λοβέρδος δήλωσε ότι στόχος είναι η ουσιαστική αυτοδιοίκηση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, όπου η Πολιτεία πλέον «θα αξιολογεί και θα χρηματοδοτεί».

Σχετικά με τη εξωστρέφεια των ΑΕΙ ο κ. Λοβέρδος είπε ότι όποιο πανεπιστημιακό τμήμα καταθέσει πρόταση για δημιουργία προγραμμάτων που θα απευθύνονται σε ξένους φοιτητές και θα στηρίζει την ανάγκη διεθνοποίησης τους, θα πριμοδοτείται από το υπουργείο οικονομικά για την λειτουργία του.

Ανακοινώνουμε σύντομα δυο νέα τμήματα Τουρισμού ξενόγλωσσα που θα απευθύνονται σε αλλοδαπούς στην Κρήτη και τα Ιωάννινα» είπε.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook