Η ιστορία της γενναίας 29χρονης Brittany Maynard, καρκινοπαθούς στο τελευταίο στάδιο, που άφησε την τελευταία της πνοή το περασμένο Σάββατο με υποβοηθούμενη αυτοκτονία στο σπίτι της στο Όρεγκον των ΗΠΑ, συγκλονίζει την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Ο σύζυγός της Dan Diaz, 43 ετών, έδωσε στη δημοσιότητα την ρομαντική ιστορία αγάπης τους, και το πόσο ξεχωριστή προσωπικότητα ήταν η λατρεμένη του σύντροφος. «Όταν γνώρισα την Brittany βρήκα τον άνθρωπο που θα ήθελα να περάσω το υπόλοιπο της ζωής μου», λέει μιλώντας στο People.com.

\"\"

Το ζευγάρι παντρεύτηκε μόλις πριν από δυο χρόνια πριν εκείνη αφήσει την τελευταία της πνοή μόλις την 1η Νοεμβρίου, όπως είχε προγραμματίσει. Ο Diaz γνώρισε την όμορφη μέλλουσα γυναίκα του το 2007 και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά κόλλησε από την εξωτερική της ομορφιά αλλά και από το «πόσο όμορφη ήταν και εσωτερικά».

«Ήταν ένα εκπληκτικό άτομο: ελκυστικό, γεμάτο ενέργεια και εξωστρεφής και απλά μια προσωπικότητα πολύ ελκυστική», προσθέτει. Η πρόταση γάμου έγινε με παραδοσιακό τρόπο, «γονάτισα…», το 2012 και παρά τη μεγάλη διαφορά ηλικίας τους, εκείνος ήξερε ότι ήταν η πιο σωστή απόφαση.

\"\"

«Ειλικρινά, δεν είχα βρει την κατάλληλη γυναίκα. Γι αυτό άργησα και να παντρευτώ. Γιατί δεν είχα γνωρίσει την Brittany», συμπληρώνει.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε σε ένα ράντσο στην Καλιφόρνια το Σεπτέμβριο του 2012 και πέταξαν στην Παταγονία για το μήνα του μέλιτος.

Η Brittany προγραμμάτισε το τέλος της να έρθει την 1η Νοεμβρίου, μετά τα γενέθλια του συζύγου της στις 30 Οκτωβρίου, βοηθούμενη από έναν γιατρό από το Όρεγκον όπου μετακόμισε από την Καλιφόρνια, καθώς εκεί δεν επιτρέπεται η οικειοθελής αυτοκτονία.

\"\"

Η νεαρή γυναίκα, κατά τη διάρκεια των διακοπών της με τον σύζυγό της, άρχισε να υποφέρει από φρικτούς πονοκεφάλους. Η διάγνωση τη σόκαρε: αστροκύτωμα δευτέρου βαθμού, μια επιθετική μορφή καρκίνου στον εγκέφαλο, όπου οι γιατροί της έδωσαν μόλις λίγους μήνες ζωής.

\"\"

\"\"

\"\"

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook