Αυστηρά μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί στο κέντρο του Μπρίσμπεϊν στην Αυστραλία, όπου θα διεξαχθεί η Σύνοδος των ηγετών των 20 οικονομικά ισχυρότερων χωρών του πλανήτη από τις 13-17 Νοεμβρίου.

Ο χώρος γύρω από το συνεδριακό κέντρο και τα ξενοδοχεία στα οποία θα καταλύσουν οι ηγέτες και οι αποστολές τους, από την περασμένη Κυριακή το βράδυ, έχει μεταβληθεί σε πραγματικό φρούριο.

Προχθές, στο κέντρο της πόλης, πραγματοποιήθηκε άσκηση αντιτρομοκρατικής προετοιμασίας.Σύμφωνα με δημοσιογράφο της τοπικής εφημερίδας «Courier Mail», πάνω από 50 κομάντος, που φορούσαν ειδικές αλεξίσφαιρες στολές και φέροντας αυτόματα όπλα, αποβιβάστηκαν από τέσσερα ελικόπτερα Black Hawk, κοντά στην προβλήτα του Eagle Street και δίπλα σε μεγάλα κτίρια και κατέλαβαν θέσεις μάχης. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ειδικά κυάλια για τη νύχτα, άρχισαν να κατευθύνονται στα γύρω κτίρια, μέχρι αργά τη νύχτα που τελείωσε και η άσκηση στην οποία έλαβαν μέρος.

Την ίδια ημέρα, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τόνι 'Αμποτ, παραδέχθηκε ότι τα μέτρα ασφαλείας θα δυσκολέψουν τις μετακινήσεις και τον ρυθμό ζωής αρκετών εργαζόμενων και κατοίκων της πόλης και για τον λόγο αυτό ευχαρίστησε τους κατοίκους του Μπρίσμπεϊν για την κατανόηση και την υπομονή που θα επιδείξουν.

newsbeast.gr