Μπορεί να έχασε τη μάχη που έδινε για τη ζωή του, αλλά όσο κι αν δεν έχει σημασία κερδίζει τις εκλογές…
Ο λόγος για τον Ρότζερ Φρίμαν, βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος στην τοπική Βουλή των Αντιπροσώπων της πολιτείας Ουάσινγκτον, ο οποίος όπως όλα δείχνουν θα επανεκλεγεί, καθώς συγκεντρώνει το 53% των ψήφων έναντι του 46,9% του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου του, Τζακ Ντόβι.
Ο 48χρονος Φρίμαν μετά από μάχη με τον καρκίνο, άφησε την τελευταία του πνοή την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά τα ψηφοδέλτια είχαν ήδη σταλεί ταχυδρομικά στους ψηφοφόρους στην Ουάσινγκτον κι εκείνοι τον ψήφισαν, προφανώς για να τον τιμήσουν. 
«Αυτό είναι εξαιρετικά σπάνιο», σχολίασε ο Μπράιαν Ζίλστρα, ένας εκπρόσωπος των πολιτειακών αρχών, ο οποίος τόνισε ότι υπάρχει διαδικασία για τέτοιες περιπτώσεις: Αφού ολοκληρωθεί η ψηφοφορία και η καταμέτρηση κι εφόσον ο Φρίμαν κερδίσει πράγματι, η έδρα του στην πολιτειακή Βουλή των Αντιπροσώπων θα καταληφθεί από τους Δημοκρατικούς, εξήγησε ο Ζίλστρα. Οι Δημοκρατικοί στην εκλογική περιφέρεια του Φρίμαν, η οποία συμπεριλαμβάνει δύο κομητείες, θα προτείνουν 3 ονόματα για την επιλογή του προσωρινού αντικαταστάτη του θανόντος. Κατόπιν θα διεξαχθεί νέα ψηφοφορία η οποία θα κρίνει ποιος εξ αυτών θα καταλάβει την έδρα για έναν χρόνο, ορίζει ο εκλογικός νόμος στην πολιτεία. Κατόπιν θα διεξαχθεί νέα ψηφοφορία, το 2015, ώστε να αναδειχθεί νέος βουλευτής, για το υπόλοιπο της θητείας του σώματος.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook