Η Ουκρανία επέβαλε έλεγχο διαβατηρίων γύρω από τις περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο των φιλορώσων αποσχιστών ανταρτών στην ανατολική χώρα, ανακοίνωσε η κρατική υπηρεσία προστασίας των συνόρων.
Κάθε Ουκρανός ή αλλοδαπός πολίτης θα πρέπει στο εξής να δείχνει το διαβατήριό του προκειμένου να εισέλθει στην περιοχή που τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών ή να εξέλθει από αυτήν, ανακοίνωσε η υπηρεσία, η οποία έλαβε το μέτρο αυτό με στόχο την περαιτέρω απομόνωση των ανατολικών περιοχών, ύστερα από επτά μήνες ένοπλης σύγκρουσης με περισσότερους από 4.000 νεκρούς.
Οι ξένοι οι οποίοι εισήλθαν στην ανατολική Ουκρανία από τα ουκρανο-ρωσικά σύνορα δεν θα μπορούν πλέον να εισέλθουν στην υπόλοιπη χώρα.
Η απόφαση λαμβάνεται την επόμενη της ανακοίνωσης του Κιέβου για διακοπή των κοινωνικών παροχών στα εδάφη που ελέγχονται από τους αποσχιστές.
Σημειώνεται ότι η Ουκρανία σκλήρυνε τους τόνους μετά τις εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή στις περιοχές της ανατολικής χώρας που ελέγχουν οι φιλορώσοι, τις οποίες αναγνώρισε μόνον η Ρωσία και οι οποίες, σύμφωνα με το Κίεβο και τις χώρες της Δύσης, κατέφεραν βαρύ πλήγμα στην ειρηνευτική διαδικασία.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook