Η σύλληψη του 90χρονου Άρνολντ Άμποτ, τον οποίο πολλοί φωνάζουν \”σεφ Άρνολντ\”, έγινε ένα μεσημέρι σε πάρκο του Φορτ Λότερντέιλ στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών. Φυσικά, στην εποχή των smartphones και των social media, καταγράφηκε από τις κάμερες. Ευτυχώς.. 

 

Το έγκλημά του; Μαζί με άλλους τάιζε αστέγους. Χρησιμοποιούσε τους φούρνους της εκκλησίας όπου πήγαινε. Κάθε εβδομάδα προετοίμαζε εκατοντάδες γεύματα για να δώσει φαγητό σε ανθρώπους που δεν είχαν να φάνε

\”Άσε κάτω το πιάτο τώρα\” του είπαν οι αστυνομικοί όταν πήγαν να τον συλλάβουν. \”Σαν να κρατούσα όπλο\” λέει. 

Την περασμένη Κυριακή, καθώς μοίραζε γεύματα, ο Άμποτ συνελήθη μαζί με δυο πάστορες. Και οι τρεις είναι αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο να φυλακιστούν για 60 μέρες και να πληρώσουν πρόστιμο 500 δολαρίων! Κατηγορούνται πως \”καταπάτησαν\” την απαγόρευση της δημόσιας σίτισης αστέγων!

Αλλά η σύλληψη δεν πτόησε τον 90χρονο. Παλιότερα άλλωστε, είχε μηνύσει την Πολιτεία γιατί δεν τον άφηνε να μοιράζει φαγητό στην παραλία. Και είχε κερδίσει τη δίκη. \”Αν χρειαστεί θα πάω ξανά στο δικαστήριο\”, λέει. Έτσι, επέστρεψε στο… πόστο του το βράδυ της Τετάρτης και μοίρασε φαγητό στην παραλία του Φορτ Λοτερντέιλ. Και το έκανε υπό το βλέμμα της αστυνομίας! 

Η άφιξή του στο πάρκο έγινε εν μέσω αποθέωσης! \”Ο Θεός να σε έχει καλά Άρνολντ!\”, φώναζε το πλήθος, ενός κάποιος του είπε πως όλη μέρα δεν είχε φάει τίποτα. \”Ο Θεός να τον έχει καλά. Δίνει φαγητό σε πολλούς ανθρώπους\” είπε ο 56χρονος Έντι Ινταλγκο, ένας άνδρας που ζει στους δρόμους από τότε που έχασε τη δουλειά του, πριν από δυο χρόνια. 

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook