Μικρές απώλειες σημείωσε το αργό καθώς τα απογοητευτικά στοιχεία για την ανεργία αναζωπύρωσαν τις ανησυχίες για την πορεία της οικονομίας και τη ζήτηση ενέργειας. 

Ωστόσο οι απώλειες, οι οποίες έφτασαν έως το 2%, περιορίστηκαν μετά την ανακοίνωση του δείκτη PMI για τον κλάδο των υπηρεσιών αλλά και από την πτώση του δολαρίου στις αγορές συναλλάγματος.

Συγκεκριμένα, το αργό τύπου light sweet παραδόσεως Ιουλίου υποχώρησε 0,2%, ή 18 σεντς, στα 100,22 δολ. το  βαρέλι.
Η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε 54.000 θέσεις εργασίας το Μάιο, με τον ιδιωτικό τομέα να καταγράφει τους βραδύτερους ρυθμούς ανάπτυξης σε διάστημα σχεδόν ενός έτους ενώ ο δείκτης ανεργίας, που συντάσσεται από διαφορετική έρευνα στα νοικοκυριά, σημείωσε απροσδόκητη άνοδο σκαρφαλώνοντας στο 9,1% το Μάιο από 9,0% τον Απρίλιο.  Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για υποχώρηση του δείκτη ανεργίας στο 8,9% το Μάιο. Οι αναλυτές περίμεναν εξάλλου τη δημιουργία 160.000 νέων θέσεων εργασίας τον προηγούμενο μήνα.
Ο δείκτης PMI για τον κλάδο των υπηρεσιών αναρριχήθηκε στις 54,6 μονάδες το Μάιο από 52,8 μονάδες το Απρίλιο ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών οι οποίοι σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires τον τοποθετούσαν στις 54 μονάδες. Σημειώνεται ότι μετρήσεις πάνω από τις 50 μονάδες υποδεικνύουν επέκταση της δραστηριότητας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook