Τελειωμό δεν έχουν τα σκάνδαλα για τον Ντομινίκ Στρος Καν.

Μετά τις κατηγορίες για βιασμό καθαρίστριας ξενοδοχείου στη Νέα Υόρκη, που του κόστισε την καρέκλα του στο ΔΝΤ, ο Στρος Καν ίδρυσε μαζί με τον γαλλοϊσραηλινής καταγωγής συνεταίρο του Τιερί Λεν την επενδυτική εταιρεία LSK Partners, που είχε ως έδρα το Λουξεμβούργο.

Στην εταιρεία αυτή ο Ντομινίκ Στρος Καν είχε το 15% και θα τη χρησιμοποιούσε για τα επενδυτικά του κεφάλαια, για τα οποία λέγεται πως ήταν από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη, ενώ ταυτόχρονα θα \’\’ξέπλενε\’\’ την θρυμματισμένη του εικόνα από το σεξουαλικό σκάνδαλο.

Προσέξτε τώρα την τουλάχιστον περίεργη αλληλουχία γεγονότων πριν την πτώχευση της εταιρείας του.
Στις 23 Οκτωβρίου ο συνεργάτης του αυτοκτόνησε βουτώντας στο κενό από τον 23ο όροφο κτιρίου στο Τελ Αβίβ. Δεν πρόλαβαν να κυκλοφορήσουν οι φήμες για την αυτοκτονία όταν η επενδυτική εταιρεία LSK Partners ανακοίνωσε πως \’\’ανακαλύφθησαν επιπρόσθετες εκκρεμότητες, τις οποίες προηγουμένως δεν γνώριζε και οι οποίες επιβαρύνουν την εύθραυστη κατάσταση της επιχείρησης\’\’.

Και εδώ έρχεται η βόμβα του πρακτορείου Bloomberg πως ο Ντομινίκ Στρος Καν όλως περιέργως παραιτήθηκε από την προεδρία της επενδυτικής εταιρείας τρεις μόλις ημέρες πριν την αυτοκτονία του συνεργάτη του.

Καθημερινή

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook