Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ανακοινώνει ότι η εταιρεία SUN Α.Ε. εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης αντάπτορα σύνδεσης σκληρού δίσκου σε USB μάρκας König με τύπο CMP-USB IDE SAT2.

Η ανάκληση αφορά 1250 τεμάχια, που έχουν διατεθεί στην ελληνική αγορά από τον Οκτώβριο του 2011 έως και το Σεπτέμβριο του 2014, στα οποία ενδέχεται να εμφανιστεί βραχυκύκλωμα λόγω λανθασμένης συνδεσμολογίας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Η εταιρεία έχει διακόψει την πώληση του προϊόντος και έχει ενημερώσει τους πελάτες λιανικής ώστε να το αποσύρουν από τα καταστήματα. Παρακαλούνται όλοι οι καταναλωτές, που αγόρασαν το προϊόν αυτό, να μην το χρησιμοποιούν και να το επιστρέψουν στο κατάστημα που το έχουν αγοράσει, προκειμένου να τους επιστραφεί ποσό ίσο την αξία της αγοράς του προϊόντος. Αντίστοιχα, καλούνται οι καταναλωτές να ενημερώσουν τα άτομα, στα οποία έχουν ενδεχομένως δωρίσει το συγκεκριμένο προϊόν, ότι μπορούν να το επιστρέψουν χωρίς την απόδειξη αγοράς.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με την Sun Α.Ε. στο τηλέφωνο 2310-700777 (Δευτ. – Παρ. 9:00-17:00), κα Μαρία Σαφούρη, ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] ή με το δίκτυο μεταπωλητών της εταιρείας.