Αν το να περάσετε τις ημέρες του χειμώνα περιτριγυρισμένοι από κατάλευκα, χιονισμένα τοπία, ταράνδους, χάσκι και έλκηθρα σας φαντάζει περισσότερο σαν όνειρο, ίσως απλά να μη γνωρίζετε ότι μπορείτε να κάνετε το όνειρό σας πραγματικότητα…προσφέροντας εθελοντική εργασία στα υψηλότερα γεωγραφικά πλάτη του βόρειου ημισφαιρίου της Γης!
Οργανώσεις όπως οι Workaway, Helpx και Wwoof συντάσσουν λίστες με χιλιάδες φάρμες και προγράμματα σε όλον τον κόσμο, όπου οι ενδιαφερόμενοι εθελοντές μπορούν να προσφέρουν μερικές ώρες σκληρής δουλειάς, με αντάλλαγμα δωρεάν φαγητό και διαμονή.

Δείτε παρακάτω μια λίστα με μερικούς προορισμούς, όπου μπορείτε να «ζωντανέψετε το όνειρό σας», όπως τους συγκέντρωσε ο Will Coldwell για τον Guardian.

Χάσκι στη Νορβηγία

\"\"

Θα δουλέψετε στο πλευρό του Sven Engholm, 11 φορές νικητή στους μεγαλύτερους αγώνες με έλκηθρα που σέρνουν σκυλιά (Finnmarksløpet), ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της φάρμας Engholm Husky στη βόρεια Νορβηγία.

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα οι εθελοντές προετοιμάζουν τα έλκηθρα για περιηγήσεις, προετοιμάζουν τον εξοπλισμό και βοηθούν στη φροντίδα των σκυλιών. Οι εθελοντές παίρνουν ως αντάλλαγμα δωρεάν φαγητό και διαμονή σε ένα άνετο, ξύλινο σπιτάκι.

• Περισσότερες πληροφορίες στο Workaway.info

Τάρανδοι στη Φινλανδία

\"\"

Χειμώνας και τάρανδοι πάνε μαζί. Την εμπειρία μπορείτε να ζήσετε σε μια μικρή φάρμα στην περιοχή Kaamasmukka στη βόρεια Λαπωνία. Οι οικοδεσπότες, ένα αντρόγυνο, χρειάζονται βοήθεια με τα ζώα τους. Θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε βόλτες στο κατάλευκο τοπίο, όταν δεν εργάζεστε στους στάβλους.

• Περισσότερες πληροφορίες στο Workaway.info

Φτιάξτε σιρόπι από σφεντάμι στον Καναδά

\"\"

Μια φάρμα περίπου δύο ώρες έξω από το Τορόντο, αναζητά εθελοντές για να βοηθήσουν στην παραγωγή του σιροπιού από σφεντάμι. Θα έχετε την ευκαιρία να βοηθήσετε ακόμη στις εργασίες με διάφορα ζώα, όπως άλογα Ισλανδίας, ταράνδους και κότες. Στον ελεύθερό σας χρόνο μπορείτε να κάνετε ιππασία, σκι… ή απλά να ιδρώσετε, χαλαρώνοντας σε μια σάουνα.

• Περισσότερες πληροφορίες στο wwoof.ca

Χάσκι στην Ισλανδία

\"\"

Θα γνωρίσετε την ισλανδική επαρχία, διαμένοντας σε διαμερίσματα που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από ένα φιόρδ. Οι ιδιοκτήτες τους αναζητούν «χείρες βοηθείας» από το Φεβρουάριο, για να καλωσορίζουν τους επισκέπτες και να φροντίζουν για την περιποίηση και καθαριότητα των εγκαταστάσεων. Επίσης, οι εθελοντές καλούνται να βοηθούν στη φροντίδα των χάσκι.

• Περισσότερες πληροφορίες στο Helpx.net

Φάρμα με χάσκι στη Φινλανδία

\"\"

Η συγκεκριμένη φάρμα συμμετέχει στο πρόγραμμα «Lapland\’s Centre for Arctic and Polar Exploration» και διαθέτει πάνω από 100 χάσκι. Οι εθελοντές θα δουλέψουν σκληρά μαζί με τους ιδιοκτήτες της φάρμας, οι οποίοι είναι πρώην επαγγελματίες εξερευνητές, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο πρώτος Φινλανδός που συμμετείχε σε αποστολή στο Νότιο Πόλο.

• Περισσότερες πληροφορίες στο Helpx.net

Καλλιεργήστε οργανικά χριστουγεννιάτικα δέντρα στη Δανία

\"\"

Αν θέλετε να δείτε πώς καλλιεργούνται τα οργανικά, χριστουγεννιάτικα δέντρα δεν έχετε παρά να δηλώσετε συμμετοχή στο πρόγραμμα εθελοντών αυτής της φάρμας που βρίσκεται στις ακτές της Δανίας. Θα βοηθήσετε επίσης στη φροντίδα του κοτετσιού, των κατσικιών και των παπιών που διαθέτει η φάρμα. Όταν δεν εργάζεστε μπορείτε να κάνετε γιόγκα, κολύμπι και καγιάκ, ενώ το φαγητό που προσφέρεται είναι κυρίως χορτοφαγικό.

• Περισσότερες πληροφορίες στο wwoof.dk

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook