Φέρει ένα όνομα με μεγάλη πολιτική σημασία στην Ελλάδα, όμως στο εξωτερικό αποτελεί έναν από τους διασημότερους σεφ και συνιοδιοκτήτη του Mykonos Grill, που εξυπηρετεί τους μεγαλύτερους σταρ, επιμελείται τα επίσημα δείπνα του Ομπάμα και το μενού της τελετής των Οσκαρ.

Ο λόγος για τον Ευάγγελο Μητσοτάκη -για τους εκτός Ελλάδος διάσημους φίλους του Angelo- ανιψιό του επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος μετά από 27 χρόνια σκληρής δουλειάς και αφοσίωσης έχτισε ένα πολύ σημαντικό όνομα στα κοσμικά σαλόνια των ΗΠΑ.

Μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, εξηγεί πώς είναι να ζει και να συνεργάζεται με μερικούς από τους πιο διάσημους ανθρώπους στον κόσμο: «Μετράω 27 χρόνια σε εστιατόρια με 3 αστέρια Michelin και πεντάστερα ξενοδοχεία και είχα την τύχη και τη χαρά να εξυπηρετώ διεθνείς celebrities»

\"\"

Μάλιστα όπως επισημαίνει, το σημαντικότερο για τους διάσημους είναι η απλότητα: «Αυτό που μετράει είναι να τους αντιμετωπίζεις σαν φυσιολογικούς ανθρώπους, να μη μένεις στην εικόνα του σταρ και να προσπαθείς να ικανοποιήσεις τις όποιες ανάγκες τους με ένα γήινο τρόπο. Δεν θεωρώ ότι έχουν παραξενιές, μάλλον ιδιαιτερότητες όπως όλοι μας, απλά σε εκείνους φαίνεται πιο έντονα λόγω της επωνυμίας»

\"\"

Ο Ευάγγελος Μητσοτάκης είναι επίσης catering manager του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ένας από τους λίγους Ελληνες που γνωρίζει προσωπικά τον πλανητάρχη: «Οργανώνω όλα τα επίσημα γεύματα του Μπαράκ Ομπάμα, μαζί με άλλους δύο υπεύθυνους, οι οποίοι ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό της προεδρίας. Ωστόσο, το αφεντικό μας δεν είναι ο Αμερικανός πρόεδρος, αλλά η Μισέλ Ομπάμα. Εκείνη έχει την ευθύνη σε ό,τι αφορά το φαγητό και το ποτό, αλλά και για κάποια προαγωγή στη βαθμίδα.»

\"\"

Οσο για τον ίδιο τον πρόεδρο των ΗΠΑ αναφέρει: «Λατρεύει την ελληνική κουζίνα, του αρέσει η σπανακόπιτα, ο μπακλαβάς, το ελαιόλαδο και η φέτα. Θέλει να ταξιδέψει στην Ελλάδα και τα νησιά και το πιο πιθανό είναι να συμβεί όταν δε θα είναι πια πρόεδρος»

Πρόσφατα είχε επίσης την ευκαιρία να ζήσει από κοντά την μαγεία των Οσκαρ, αφού μαζί με τον φίλο του και κορυφαίο Αυστριακό σεφ Βόλφγκανγκ Πουκ ετοίμασαν το μενού της τελετής.

Ωστόσο δεν ήταν εξαρχής όλα ρόδινα: «Πέρασα αμέτρητες δυσκολίες, ήρθα στην Αμερική με μία βαλίτσα στο χέρι, χωρίς συγγενείς, παρά μόνο ελάχιστους φίλους, χωρίς να έχω εξασφαλίσει δουλειά στην Αμερική, με 5.500 δολάρια στην τσέπη και μόνο όπλο το πείσμα μου»

Οσο για τον αν θα γυρνούσε στην Ελλάδα μόνιμα, ο ίδιος το αποκλείει: «Το κεφάλαιο Ελλάδα σε επαγγελματικό επίπεδο έχει τελειώσει για μένα. Πλέον η ζωή μου είναι στην Αμερική. Δεν μπορώ να αφήσω όλα αυτά που έχω δημιουργήσει για να επιστρέψω πίσω, παρόλο που όλοι μου οι συγγενείς είναι στην Ελλάδα. Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος για την καταγωγή μου και πάντα θα έρχομαι για διακοπές, αλλά δεν βλέπω καμία πιθανότητα να γυρίσω πίσω μόνιμα»

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook