Πανικός επικράτησε στο Αίγιο την ώρα του σεισμού των 4,8 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ. Σε πρατήριο υγρών καυσίμων της πόλης και τη στιγμή του ανεφοδιασμού, κάποιοι βιντεοσκοπούσαν τη διαδικασία.

Οταν χτύπησε ο εγκέλαδος! Μάλιστα ολόκληρο το βίντεο το ανάρτησαν στο Facebook.

Την ώρα του σεισμού όπως ακούγεται να λέει στο βίντεο εργαζόμενος στο βενζινάδικο, έγινε και τροχαίο στο σημείο, ενώ έπεσε τοιχίο του πρατηρίου υγρών καυσίμων.Εμείς το δημοσιεύουμε από το σημείο, λίγο πριν τον σεισμό. Οι αντιδράσεις είναι δικαιολογημένες, καθώς και κάποιες λέξεις που ακούγονται στο βίντεο, αποτέλεσμα του σοκ που προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός.Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός που σημειώθηκε στις 19.15 είχε μέγεθος 4,8 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίστηκε στον δυτικό Κορινθιακό κόλπο, πέντε χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Αιγίου.

Bίντεο από κατάστημα την ώρα του σεισμού
Ο ερευνητής Χρήστος Ευαγγελίδης ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως υπάρχει μία μετασεισμική ακολουθία, αλλά είναι ακόμη νωρίς να καταλήξουμε σε συμπεράσματα, για αυτό και παρακολουθούμε το φαινόμενο».

Σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών ακόμα και σε ραδιοφωνικά μέσα της Αθήνας, μιλούσαν για ισχυρή σεισμική δόνηση που προκάλεσε αναστάτωση, αναγκάζοντας πολλούς από αυτούς να βγουν έξω από τα σπίτια τους.

O σεισμός, εκτός της Πάτρας, έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο Αίγιο, την Ναύπακτο και σε άλλες παραλιακές περιοχές της Αιγιάλειας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Κορινθίας, ενώ όπως ανέφεραν οι κάτοικοι, η δόνηση συνοδευόταν από έντονη βοή.

thebest.gr