ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΗ στήριξη προς την Ελλάδα από τη Standard & Poor\’Αs, η οποία σε χθεσινή της έκθεση υποστήριξε ότι «η χρεοκοπία της Ελλάδας δεν είναι δεδομένη». Προκειμένου, όμως, να μην ξεφύγει από τη γνωστή πεπατημένη, η αμερικανική εταιρία προσθέτει ότι «ενδεχόμενη παράταση της λήξης των ελληνικών ομολόγων θα συνιστούσε χρεοκοπία, διότι το κράτος θα πληρώσει λιγότερα σε σχέση με τους αρχικούς όρους της συμφωνίας».

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής του επενδυτικού ομίλου Pimco στην Ευρώπη, Αντριου Μπολς, υποστήριξε ότι «η ευρωζώνη θα πρέπει να υιοθετήσει ένα εναλλακτικό σχέδιο για τη διαχείριση της ελληνικής κρίσης, καθώς η Ελλάδα χρειάζεται αναδιάρθρωση του χρέους της». «Δεδομένου του υπέρογκου χρέους της, του περιορισμένου χώρου της ευρωζώνης και της έλλειψης πραγματικών συνολικών χρηματοδοτήσεων, είναι δύσκολο να φανταστώ πώς μπορεί να ανακτήσει σταθερές δυναμικές χρέους χωρίς να αναδιαρθρώσει το χρέος της», σημείωσε ο κ. Μπολς.

Oσο για το μέτωπο των υποβαθμίσεων, η ελληνική οικονομία δέχθηκε πλήγμα και από τον κινεζικό οίκο αξιολόγησης Dagong. Ο εν λόγω οίκος προχώρησε σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της χώρας μας στο «CCC» από «BB», διατηρώντας αρνητικές προοπτικές. Η υποβάθμιση αντανακλά την επιδείνωση της ικανότητας αποπληρωμής του δημόσιου χρέους της Ελλάδας και τη δυσκολία οικονομικής ανάπτυξής της στο εγγύς μέλλον, αναφέρει στην έκθεσή του ο κινεζικός οίκος.

 

express.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook