Ανακοίνωση εξέδωσε το ΚΚΕ Χανίων για το θέμα που προέκυψε με την απαλλαγή των μαθητών από τα θρησκευτικά στο ΓΕΛ Ακρωτηρίου:

\”Με αφορμή το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο ΓΕΛ Ακρωτηρίου σχετικά με την απαλλαγή των μαθητών από το μάθημα των θρησκευτικών, οι Τ.Ε. Χανίων του ΚΚΕ καλούν τον Διευθυντή του συγκεκριμένου σχολείου και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων να αποδεχτούν τις αιτήσεις των γονιών, όπως άλλωστε γίνεται σε όλα τα σχολεία του νομού και της υπόλοιπης Ελλάδας, χωρίς να προϋποτίθεται η αναφορά συγκεκριμένου θρησκεύματος. Άλλωστε και οι ίδιες οι εγκύκλιοι του Υπουργείου Παιδείας (αρ. πρ. 133099/Γ2/19-9-2013 και 136241/Γ2/29-8-2014) ορίζουν σαφώς ότι: «Τη δυνατότητα απαλλαγής από το μάθημα των Θρησκευτικών για τους μαθητές που είναι αλλόθρησκοι ή ετερόδοξοι ή επικαλούνται λόγους θρησκευτικής συνείδησης και γι’ αυτό δεν επιθυμούν να το παρακολουθήσουν».

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα των γονιών να αιτούνται την απαλλαγή των παιδιών τους από το συγκεκριμένο μάθημα, επικαλούμενοι λόγους θρησκευτικής συνείδησης, χωρίς να γίνεται φακέλωμα των προσωπικών δεδομένων και πεποιθήσεών τους, κάτι που παραπέμπει σε άλλες εποχές. Καλούμε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές με τον αγώνα και το συντονισμό τους να μην επιτρέψουν μια τέτοια αρνητική εξέλιξη.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook