Έκθεση έργων ζωγραφικής των μαθητών των σχολείων του Δήμου Κισσάμου, που συμμετείχαν στον Μαθητικό Διαγωνισμό, με θέμα: «Αγωνίζομαι για την οδική ασφάλεια» πραγματοποιείται στο Δημαρχείο Κισσάμου έως και τις 20/11/2014.

Ο 2ος Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός που διοργανώνεται από το Δήμο Κισσάμου και το Σύλλογο Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Τροχαίων Δυστυχημάτων Περιφέρειας Κρήτης «Ο Άγιος Χριστόφορος», πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Εβδομάδα δράσεων αφιερωμένων στην Πρόληψη των Τροχαίων Ατυχημάτων και της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης του Ο.Η.Ε. (10 έως και 16 Νοεμβρίου 2014), με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών στο θέμα πρόληψης των Τροχαίων ατυχημάτων.

Ο Διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Δικτύων, της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, του Πολυτεχνείου Κρήτης, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, της Δ/νσης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και του Ε.Κ.Α.Β.

Εκδηλώσεις για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων
Παράλληλα, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Δράσεων που είναι αφιερωμένες στην Πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης για τα Θύματα των Τροχαίων Δυστυχημάτων του ΟΗΕ, ο Δήμος Κισσάμου σε συνεργασία με το Σύλλογο Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων «Ο Άγιος Χριστόφορος», διοργανώνει, την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 10.00-13.00, στο «Τσατσαρωνάκειο» Πολύκεντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κισσάμου & Σελίνου και στο Δημαρχείο Κισσάμου, μια σειρά από δράσεις ευαισθητοποίησης και πρόληψης για τα τροχαία ατυχήματα. Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

10:00 – 13:00 (Τοποθεσία: Δημαρχείο Κισσάμου)
• Έκθεση Έργων Τέχνης στο Δημαρχείο Κισσάμου (έως 20/11/2014) των μαθητών των όμορων σχολείων που συμμετείχαν στον Μαθητικό – Φοιτητικό Διαγωνισμό με θέμα: «Αγωνίζομαι για την Οδική Ασφάλεια»

11:00 – 13:00 (Τοποθεσία: Τσατσαρωνάκειο Πολύκεντρο ΙΜΚΣ)
• Χαιρετισμός Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κκ Αμφιλόχιου
• Χαιρετισμός Δημάρχου Κισσάμου κ. Θ. Σταθάκη
• Ομιλία από τον κ. Σταύρο Πολέντα, Πρόεδρο του Συλλόγου Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων «Ο Άγιος Χριστόφορος» με θέμα: «Οδική Ασφάλεια στην Κρήτη / Διαχρονικά Προβλήματα – Οικονομικές και Κοινωνικές Επιπτώσεις στις Οικογένειες Τροχαίων Θυμάτων – Αναπηριών» – προβολή Video.
• Καλλιτεχνικά δρώμενα (μουσικοχορευτικά – εικαστικά) από τους μαθητές του 4ου Νηπιαγωγείου Κισσάμου, του Δημοτικού Σχολείου Κισσάμου, του Γυμνασίου – Γενικού Λυκείου Κισσάμου και ΕΠΑ.Λ.
• Ερμηνεία τραγουδιών Νίκου Ξυλούρη από το λυράρη Βασίλη Καρεφυλλάκη
• Ομιλίες – Παρουσιάσεις:
 Από τον υπαστυνόμο Β’ του Τμήματος Τροχαίας Χανίων κ. Μαρκαντωνάκη Ευτύχιο,
 Από την Επιπυραγό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων κα. Ευτυχιάκου Μαρία
 Από την Ιατρό Επιμελήτρια Α’ του Ε.Κ.Α.Β. Χανίων κα. Φραγγεδάκη Ασπασία,
• Προβολή Video σχετικά με τα τροχαία ατυχήματα.
• Βράβευση μαθητών από το Δήμο Κισσάμου που συμμετείχαν στο διαγωνισμό για την οδική ασφάλεια.
• Έκθεση Τροχαίων:
– Τμήμα Τροχαίας Χανίων – εξάσκηση σε προσομοιωτή μέθης – ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ-Εξάσκηση προσομοιωτή οδήγησης
– Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων – απεγκλώβιση επιβατών μετά από τροχαίο
– Ε.Κ.Α.Β. Χανίων – Πρώτες Βοήθειες – μεταφορά
• Πορεία μνήμης από τους μαθητές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook