Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Telegraph, ο ΕΟΤ πλήρωσε τα δικαιώματα για τα πλάνα της... Αυστραλίας που χρησιμοποίησε για το σποτ της τουριστικής προβολής της χώρας μας που προκαλεί σάλο στο εξωτερικό.

Την πρώτη φορά δημιουργήθηκε θόρυβος για τα πλάνα από τη ναζιστική Ολυμπιάδα του Χίτλερ που χρησιμοποιήθηκαν στο σποτ, τα οποία αναγκάστηκε να αποσύρει.

Στην συνέχεια προκλήθηκε σάλος γιατί οι υπεύθυνοι της... προβολής της Ελλάδας διεθνώς χρησιμοποίησαν πλάνα από τη διάσημη παραλία «12 Απόστολοι» της Αυστραλίας, χωρίς να έχουν ζητήσει την άδεια του φωτογράφου Άλεξ Τσέρνι, που διαμαρτυρήθηκε έντονα.

Έτσι, οι Βρετανοί εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία και γράφουν για την Ελλάδα: «Απαιτούν την επιστροφή των ελγινείων Μαρμάρων από τη Βρετανία, όμως οι Έλληνες κατηγορήθηκαν για πολιτισμική κλοπή, αφού υπέκλεψαν εικόνες ενός από τα διασημότερα φυσικά τοπία (σ.σ.: ορόσημο είναι η ακριβής μετάφραση του όρου landmark που χρησιμοποιείται από τον συντάκτη) της Αυστραλίας για ένα προωθητικό βίντεο».

Με αυτό το προκλητικό κείμενο ξεκινά το δημοσίευμα της Telegraph με τίτλο «Η Ελλάδα κατηγορείται για πολιτιστική κλοπή αυστραλιανού βίντεο».iefimerida.gr