Μετά τη συνάντηση του Σπύρου Καλογιάννη με τους αρχηγούς και τους προπονητές των ομάδων της Football League, που πραγματοποιήθηκε και παρουσία του ΠΣΑΠ, η Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β\’ Εθνικής αποφάσισε την επανέναρξη του πρωταθλήματος, ζητώντας από την ΕΠΟ να ορίσει -για την ακρίβεια μέσω κλήρωσης- διαιτητές για τα ματς της 6ης αγωνιστικής.
Αναλυτικά το ψήφισμα της Football League και η ανακοίνωση:
Κατά τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ κ. Σπύρου Καλογιάννη με τους αρχηγούς και τους προπονητές των ομάδων, παρουσία και του ΠΣΑΠ εξεδόθη το παρακάτω ψήφισμα :

ΨΗΦΙΣΜΑ

Η Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β’ Εθνικής Κατηγορίας (FOOTBALL LEAGUE), εκπροσωπώντας το σύνολο των μελών της ΔΗΛΩΝΕΙ ότι είναι καθ’ όλα έτοιμη για τη διεξαγωγή των αγώνων του Πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής Κατηγορίας, της 6ης αγωνιστικής και εφεξής και ότι στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της – υποχρεώσεών της διεξήγαγε σήμερα (μετά από πρόσκληση της ΈΝΩΣΗΣ στις 13.11.2014) , ημέρα Τρίτη και από ώρα 11:00 π.μ. έως 13:00 Ειδικό Σεμινάριο με θέματα τη «ΒΙΑ στους Αθλητικούς Χώρους», το DOPING (ΦΑΡΜΑΚΟΔΙΕΓΕΡΣΗ), τη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ στον αθλητισμό και την ΕΥΘΥΝΗ όλων των ποδοσφαιρικών παραγόντων για την προστασία του ποδοσφαίρου, σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο, στο οποίο συμμετείχαν όλοι οι Προπονητές και Αρχηγοί των ποδοσφαιρικών τμημάτων των ομάδων – ΠΑΕ (μελών της), αλλά και εκπρόσωπος του ΠΣΑΠ, οι οποίοι και συνυπογράφουν το παρόν.
Ως εκ τούτο, εναπόκειται πλέον στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας να ενεργήσουν τα προβλεπόμενα για τον ορισμό και την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων του Πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής Κατηγορίας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β’ Εθνικής Κατηγορίας αποφάσισε ομόφωνα στην άμεση επανέναρξη του πρωταθλήματος το προσεχές Σαββατοκύριακο και για το λόγο αυτό ζητά από την Ε.Π.Ο. να προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες για τον ορισμό των διαιτητών της έκτης αγωνιστικής ημέρας.
Τα μέλη της Ένωσης, οι Πρόεδροι των ΠΑΕ δηλώνουν ότι αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και είναι αντίθετοι σε κάθε μορφή βίας.
Πέρα των ανωτέρω, ομόφωνα το Δ.Σ. της Ένωσης αποφάσισε όπως ζητήσει από την Ε.Π.Ο. να προβαίνει πλέον σε κλήρωση και όχι σε ορισμό των διαιτητών για τους αγώνες της FOOTBALL LEAGUE.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook