Στα πλαίσια εφαρμογής της αξιολόγησης ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης και οι Προϊστάμενοι επιστημονικής και παιδαγωγικής καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καλούν τους υπεύθυνους των Περιβαλλοντικών Κέντρων της Κρήτης και τους προϊσταμένους των ΚΕΔΔΥ σε συνάντηση τη Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014 στην Περιφερειακή διεύθυνση Κρήτης.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου σε συντονισμό με τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων και Ηρακλείου (Σύλλογοι Δ. Θεοτοκόπουλος και Φαιστός) καλεί τους εκπαιδευτικούς να μη συμμετέχουν στη συνάντηση αυτή και "υπενθυμίζουν ότι η Δ.Ο.Ε. καλύπτει με την απόφασή της για απεργία - αποχή τη μη συμμετοχή τους στις συναντήσεις αυτές".

Οι συνάδελφοι παραμένουν στους εργασιακούς τους χώρους εκτελώντας κανονικά τα καθήκοντά τους και αφού συμμετέχουν στην απεργία - αποχή από όλες τις διαδικασίες της αξιολόγησης δεν είναι υποχρεωμένοι να παρευρεθούν στις συναντήσεις και δε διατρέχουν κίνδυνο πειθαρχικών κυρώσεων", αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ρεθύμνου