Την παύση της λειτουργίας του 12ου και 18ου δημοτικού σχολείου για αύριο (την Παρασκευή ούτως ή άλλως είναι κλειστά λόγω της εορτής της Πολιούχου της πόλης) προκειμένου τα συνεργεία του δήμου να ολοκληρώσουν τις εργασίες απομάκρυνσης των επικίνδυνων σοβάδων και τα παιδιά να μην κινούνται στο χώρο που γίνονται οι εργασίες αυτές, αποφάσισε ο δήμος Χανίων.

Η κατάσταση στο 12ο και 18ο δημοτικό όπως παρουσιάστηκε χθες μέσα από το δημοσίευμα του Flashnews,gr μετά από καταγγελίες γονέων, ήταν απαράδεκτη και έπρεπε άμεσα να ληφθούν μέτρα πριν να είναι αργά.

Η ολιγοήμερη διακοπή μαθημάτων έμοιαζε με μοναδική λύση προκειμένου να μην κινδυνεύσει κάποιο παιδί. Αυτό μπορούσε να γίνει μόνο με ευθύνη του δημάρχου, ύστερα από εισήγηση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία έστειλε έγγραφο στο δήμαρχο ζητώντας του, να κλείσει για 1-2 ημέρες το σχολείο προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες χωρίς το φόβο τραυματισμού κάποιου μαθητή.

Σύμφωνα με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Α΄ βάθμιας Εκπαίδευσης, ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, απάντησε χθες πώς δεν είναι απαραίτητο να σταματήσουν τα μαθήματα και το θέμα θα λυθεί με μετακίνηση της κάθε τάξης όταν στην αίθουσά της θα δουλεύει το συνεργείο.

Ωστόσο, οι εργασίες δεν γίνονται μόνο στις αίθουσες αλλά και στον εξωτερικό χώρο. Μάλιστα χθες, υπήρχαν σκαλωσιές, ενώ και σήμερα στον αύλειο χώρο υπήρχε γερανός που έριχνε σοβάδες από εξωτερικό τοίχο.

\"\"

\"\"

\"\"

Να σημειωθεί, ότι μια αίθουσα ήταν γεμάτη νερά ακόμα και αυτές τις ημέρες που είχε ήλιο.

Κάποιοι γονείς κάλεσαν το πρωί την αστυνομία προκειμένου να παρέμβει για να κληθεί ο εισαγγελέας και με δική του απόφαση να σταματήσει το σχολείο να λειτουργεί για όσες μέρες χρειαστεί.

Όμως, την ευθύνη της απόφασης φέρει ο δήμος Χανίων, ο οποίος αρχικά δεν έλαβε τέτοια απόφαση.

Τελικά, σήμερα το πρωί, δόθηκε προφορική εντολή από τον δήμαρχο Χανίων, να μην λειτουργήσει αύριο το σχολείο, προκειμένου τα συνεργεία να ολοκληρώσουν τις εργασίες χωρίς να διακυβεύεται η ασφάλεια των παιδιών.



Διευθυντές 12ου και 18ου δημοτικού σχολείου

Στο σχολείο είχε νωρίτερα βρεθεί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χανίων Μανώλης Κεμεσίδης και ο προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών.

\"\"

Σύμφωνα με τον κ. Κεμεσίδη οι εργασίες θα επισπευστούν ώστε να ολοκληρωθούν άμεσα, ενώ θα μονωθεί η ταράτσα προκειμένου να μη γεμίζει η μια αίθουσα με νερά.



Προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσίων Δήμου Χανίων


Τώνια Λιοδάκη


[email protected]

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook